Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Πατατοκροκέτες φούρνου

Υλικά (για περίπου 10 κροκέτες, ανάλογα με το μέγεθος)
  • 2 μεγάλες πατάτες ψησίματος
  • 4 κ.σ. φυτικό γάλα, όπως ρυζιού ή βρώμης κ.α.
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι
  • Σκόρδο ή κρεμμύδι σε σκόνη
  • Μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο, ή άλλα μυρωδικά
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
  • Άσπρο πιπέρι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. κάρυ (προαιρετικά)
Παρασκευή:

1) Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.

2) Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για πουρέ ή πιρούνι, πολτοποιήστε τις πατάτες καλά.

3) Ενώ ο πουρές είναι ακόμα ζεστός, ανακατέψτε μέσα τη μαργαρίνη, τις 2 κ.σ. φυτικού γάλακτος, το αλατοπίπερο, το κρεμμύδι ή το σκόρδο σε σκόνη και ότι άλλο μυρωδικό θέλετε να χρησιμοποιείτε.

4) Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, πάρτε λίγο απο το πουρέ, και στη συνέχεια πλάστε με τα χέρια σας μια μικρή μπάλα, επαναλαμβάνοντας έως ότου τελειώσει όλος ο πουρές.

5) Διασκορπίστε ένα παχύ στρώμα τριμμένης φρυγανιάς σε ένα ξύλο κοπής ή άλλη επιφάνεια.

6) Εμβαπτίστε σύντομα κάθε μία από τις μπάλες πατάτας στο φυτικό γάλα και μετά στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

7) Τοποθετήστε τις σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήστε τις στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά, γυρνώντας τις μία φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να πάρουν χρώμα και απο την άλλη μεριά.

8) Σερβίρετε αμέσως ως ένα δευτερεύον πιάτο ή συνοδευτικό.

-     Εάν σας έχει περισσέψει πουρές μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε αυτή τη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.