Υλικά:
Υλικά για την γέμιση:
- 400 gr σπανάκι
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- λίγο σχοινόπρασο ξερό
- λάδι
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- 2 κούπες γάλα σόγιας
- 1 κούπα βρασμένα φασόλια άσπρα
- ¼ κούπας διατροφική μαγιά
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ μικρό κρεμμύδι
- ½ κούπα αλεύρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 1 πρέζα πάπρικα
- 1 πρέζα κάρυ
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της κρέμας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το πράσο σε ροδέλες, το αλατοπίπερο, το σχοινόπρασο και μετά από μερικά λεπτά το σπανάκι (πλυμένο, στραγγισμένο και κομμένο) κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις το σπανάκι αρχίσει να μαραίνεται και να χάνει σε όγκο, σβήνουμε τη φωτιά.
- Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με το σπανάκι στο μπλέντερ μαζί με τη μισή κρέμα και χτυπάμε μερικές φορές ώστε να γίνει ένα αφράτο κι ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρίμαχο σκεύος, θα κάνετε τρεις στρώσεις από λαζάνια (υπολογίστε 3 λαζάνια ανά στρώση), 1 στρώση λαζάνια. μισή γέμιση σπανάκι, 1 στρωση λαζάνια, την άλλη μισή γέμιση σπανάκι, 1 στρώση λαζάνια και απο επάνω την υπόλοιπη κρέμα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30′, στους 180°C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.