Υλικά για περίπου 1 kg ρεβυθοπιτάκια
- 250 γρ. αλεύρι ρεβυθιού
- 750 ml νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Συνοδευτικά υλικά:
- χυμό λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Πατατοκροκέτες (προαιρετικά)
- Ελιόψωμο (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Λιώστε ανακατεύοντας σε μια κατσαρόλα το ρεβυθάλευρο στο κρύο νερό μαζί με το αλάτι και το πιπέρι, προσέξτε να το ανακατέψετε καλά για να μη σχηματιστούν γρομπαλάκια αλευριού.
- Ανοίξτε τη θερμοκρασία σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα (προσοχή μη κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας), μέχρι να γίνει μια κρέμα όχι μαλακιά, αλλά πολύ συμπαγή.
- Πριν από το τέλος του μαγειρέματος, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σε αυτό το σημείο απλώστε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί, ελαφρά λαδωμένο, και αφήστε το να παγώσει.
- Μόλις παγώσει κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και ξεκολλήστε τα με προσοχή απο το ταψί, βάλτε τα σε ένα πιάτο (μπορείτε να τα βάλετε το ένα επάνω στο άλλο).
- Τηγανίστε τα σε τηγάνι ή φριτέζα σε καυτό λάδι. Σε λίγα λεπτά που θα κοκκινήσουν βάλτε τα σε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν απο το επιπλέον λάδι.
- Σερβίρετε το ζεστό μέσα σε σάντουϊτς ή σε ηλιόψωμο ή μαζί με πατατοκροκέτες αλλά απλά και μόνο του μαζί με λεμονάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι μια χαρά.
* Για πιο υγιεινό μαγείρεμα μπορείτε να τα φτιάξετε και στο φούρνο.
Ρεβυθοπιτάκια σε σάντουιτς |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.