Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ρεβυθοπιτάκια


Υλικά για περίπου 1 kg ρεβυθοπιτάκια
  • 250 γρ. αλεύρι ρεβυθιού
  • 750 ml νερό 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι 
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Συνοδευτικά υλικά:
  • χυμό λεμονιού 
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Πατατοκροκέτες (προαιρετικά) 
  • Ελιόψωμο (προαιρετικά) 
Παρασκευή:
  1. Λιώστε ανακατεύοντας σε μια κατσαρόλα το ρεβυθάλευρο  στο κρύο νερό μαζί με το αλάτι και το πιπέρι, προσέξτε να το ανακατέψετε καλά για να μη σχηματιστούν γρομπαλάκια αλευριού. 
  2. Ανοίξτε τη θερμοκρασία σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα (προσοχή μη κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας), μέχρι να γίνει μια κρέμα όχι μαλακιά, αλλά πολύ συμπαγή. 
  3. Πριν από το τέλος του μαγειρέματος, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  4. Σε αυτό το σημείο απλώστε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί, ελαφρά λαδωμένο, και αφήστε το να παγώσει.
  5. Μόλις παγώσει κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και ξεκολλήστε τα με προσοχή απο το ταψί, βάλτε τα σε ένα πιάτο (μπορείτε να τα βάλετε το ένα επάνω στο άλλο). 
  6. Τηγανίστε τα σε τηγάνι ή φριτέζα σε καυτό λάδι. Σε λίγα λεπτά που θα κοκκινήσουν βάλτε τα σε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν απο το επιπλέον λάδι. 
  7. Σερβίρετε το ζεστό μέσα σε σάντουϊτς ή σε ηλιόψωμο ή μαζί με πατατοκροκέτες αλλά απλά και μόνο του μαζί με λεμονάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι μια χαρά.
*       Για πιο υγιεινό μαγείρεμα μπορείτε να τα φτιάξετε και στο φούρνο.
Ρεβυθοπιτάκια σε σάντουιτς
Ρεβυθοπιτάκια στο τηγάνι
Ρεβυθοπιτάκια στο φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.