Υλικά:
* Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε απο επάνω και λίγα κομματάκια ψημένο κρεμμύδι ή πράσο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- ½ kg καρότα
- 40 gr φρέσκο τζίντζερ
- 1-2 σκ. σκόρδο
- ¼ κούπας κρέμα σόγιας ή ρυζιού ή γάλα σόγιας
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- αλάτι, πιπέρι
- 1 lt νερό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- Καραμελωμένο πράσο ή κρεμμύδι (προαιρετικά)
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα.
- Τα αφήνουμε να βράσουν 5-10′ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν 2′ ακόμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τζίντζερ ψιλοκομμένο.
- Έπειτα πολτοποιούμε τη σούπα με μίξερ χειρός και προσθέτουμε την κρέμα και το σιρόπι.
- Έτοιμη. Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Είναι αρκετά πικάντικη και πολύ αρωματική, ιδανική για την πρόληψη κρυώματος!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.