Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Καροτόσουπα με πιπερόριζα και κρέμα γάλακτος

Υλικά:
  • ½ kg καρότα
  • 40 gr φρέσκο τζίντζερ
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • ¼ κούπας κρέμα σόγιας ή ρυζιού ή γάλα σόγιας
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 lt νερό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Καραμελωμένο πράσο ή κρεμμύδι (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα.
  2. Τα αφήνουμε να βράσουν 5-10′ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν 2′ ακόμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τζίντζερ ψιλοκομμένο.
  4. Έπειτα πολτοποιούμε τη σούπα με μίξερ χειρός και προσθέτουμε την κρέμα και το σιρόπι.
  5. Έτοιμη. Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Είναι αρκετά πικάντικη και πολύ αρωματική, ιδανική για την πρόληψη κρυώματος!

* Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε απο επάνω και λίγα κομματάκια ψημένο κρεμμύδι ή πράσο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.