Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Σφολιάτα με κιμά σόγιας


Υλικά:
  • 125 gr κιμά σόγιας
  • 1 κούπα βρασμένα φασόλια
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½-1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
Παρασκευή:
  1. Βράζουμε τον κιμά σόγιας, τον σουρώνουμε και τον στραγγίζουμε καλά.*
  2. Βάζουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του φύλλου) και τα χτυπάμε σε επεξεργαστή τροφίμων, ή σε ένα μπωλ με μίξερ χειρός. Πρέπει να βγει αρκετά πηχτό, ώστε να στέκεται (προσθέτουμε ζωμό ή αλεύρι).
  3. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένη λαμαρίνα ή λαδόκολλα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα του κιμά στη μέση του φύλου σφολιάτας κατά μήκος και κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες, ώστε να φτιάξουμε ένα μακρόστενο ρολό.
  5. Ψήνουμε στους 180ºC για 30-40′ (μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα). Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε!
* Έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν 2 είδη κιμά σόγιας. 
Ο κλασσικός που βρίσκει κανείς στα σούπερ μάρκετ είναι μια επεξεργασμένη μορφή των καρπών και μαλακώνει αμέσως όταν τον ρίξουμε σε ζεστό νερό (textured soy protein). 
Πιο σπάνια, συνήθως σε βιολογικάδικα, υπάρχει ένας κιμάς σόγιας, που είναι πιο ακατέργαστης μορφής, σαν κοπανισμένοι ωμοί καρποί σε μικρά κομματάκια. 
Αυτή η μορφή θέλει αρκετό βράσιμο (τουλάχιστον 30′) και καμιά φορά και μούλιασμα. Και είναι πολύ πιο νόστιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.