Υλικά:
- 1/2 κ.γ. νήματα κρόκου Κοζάνης
- 6 κούπες ζωμό λαχανικών
- 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι ρεβυθιού ή σόγιας ή άλλο αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 μεγάλη πατάτα κομμένη στη μέση μαγειρεμένη στον ατμό
- 1 μεγάλο καρότο ή μια μικρή γλυκοπατάτα στον ατμό
Υλικά:
- Mια πρέζα Kρόκος Κοζάνης σε νήματα
- 4 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Υλικά:
- 300 γρ. ρύζι καρολίνα ή arborio
- 100 ml φυτικό λάδι της επιλογής σας ή νερό
- 1 κούπα λευκό κρασί
Υλικά:
- 1 1/2 ή 200 γρ. κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα ή 80 γρ. αλεύρι αραβοσίτου (καλαμποκάλευρο)
- 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
Υλικά:
- 500 γρ. καρότα ή και λιγότερα
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
Υλικά:
- 150 γρ. ή 1 κούπα καλαμποκάλευρο (όχι πολέντα)
- 100 γρ. ή 1 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1 1/2 κούπα γάλα φουντουκιού ή αμυγδάλου ή αλλο φυτικό γάλα
Υλικά:
Για τα κεμπάπ:
- 220 γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια ή 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα
- 300 ml ή 1 1/4 κούπας πάνκο (ιαπωνέζικη φρυγανιά) ή φρυγανισμένη ψίχα ψωμιού
- 100 ml νερό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χονδροτριμμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
Υλικά:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. μούσλι δημητριακών
Υλικά:
- 10 μικρές πατάτες (προτιμήστε νέας εσοδείας)
- 1 συσκευασία φυτικό τυρί Viofree σε φέτες με γεύση τομάτα & βασιλικό
- 20 λιαστά τοματάκια (ενυδατωμένα εάν είναι ξερά)
Υλικά:
- 450 γρ. σπόροι ηλίανθου καθαρισμένοι
- 3 κ.σ. σάλτσα BBQ (μπάρμπεκιου)