Υλικά:
- 150 γρ. ή 1 κούπα καλαμποκάλευρο (όχι πολέντα)
- 100 γρ. ή 1 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1 1/2 κούπα γάλα φουντουκιού ή αμυγδάλου ή αλλο φυτικό γάλα
- 1/2 κούπα σάλτσα μήλου
- 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου (μουσκοβάντο)
- 1/2 κ.γ. ροζ αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
- Φυτικόν έλαιον για το τηγάνισμα
- Μαρμελάδα της επιλογής σας ή κάποιο σιρόπι για το σερβίρισμα
- Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γίνουν αλεύρι.
- Τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη γαβάθα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή κουτάλι.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε περίπου 2 κ.σ. ζύμης στο τηγάνι και την απλώνουμε όσο θέλουμε.
- Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να ψήνεται περιμετρικά γυρνάμε τη τηγανίτα και την αφήνουμε να ψηθεί και απο την άλλη.
- Επαναλαμβάνουμε και για τις υπόλοιπες τηγανίτες προσθέτοντας όποτε στεγνώνει το τηγάνι 1 κ.σ. λάδι.
- Καλή όρεξη.
Συμβουλές:
- Εάν θέλετε μπορείτε να αφήστε το μείγμα να σταθεί για περίπου 1/2 ώρα για να μπορέσει να απορροφήσει το γάλα το καλαμποκάλευρο, ειδικά εάν είναι χονδροκομμένο, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
- Όλα τα υλικά καλό είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τρώγονται καλλύτερα ζεστές.
- Εάν η μαρμελάδα σας είναι πολύ σκληρή, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο νεράκι.
- Επειδή η φύση τους είναι σπογγώδης σερβίρονται συνήθως με σιρόπι σφενδάμου, το απορροφούν και μαλακώνουν.
- Οι τηγανίτες συνοδεύονται άριστα με ένα ποτήρι γάλα φουντουκιού ή άλλο φυτικό γάλα.
- Σάλτσα μήλου μπορείτε να βρείτε στην υπεραγορά ΑΒ Βασιλόπουλος.
~ Λαόνικος Τσάγκος
Vegan Μάγειρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.