Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Κέϊκ καρότου με καρύδια και γάλα καρύδας (υγρό)


Υλικά: 
  • 500 γρ. καρότα ή και λιγότερα
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 100 ml ηλιέλαιον ή άλλο λάδι
  • 100 γρ. ωμά καρύδια ή σταφίδες ή άλλος καρπός της επιλογής σας
  • 1/2 κ.γ. ροζ άλας
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη ή μοσχοκάρυδο ή γαρύφαλο
  • 2 κ.σ. σουσάμι ή παπαρουνόσπορο ή άλλα σποράκια της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Mετρήστε και προετοιμάστε όλα τα υλικά.
  2. Σε ζεστό φούρνο φουρνίστε τα καρύδια για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μοσχοβολίσουν.
  3. Αποφλοιώστε και τρίψτε στο χονδρό τρίφτη τα καρότα.
  4. Σε μιά βαθιά γαβάθα ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός απο τα άλευρα.
  5. Κοσκινίστε τα άλευρα μέσα, προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα ή ζυμώστε το με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός.
  6. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε το στους 180 ο Κελσίου για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι με το οποίο θα το τρυπήσετε θα βγει καθαρό χωρίς κολλημένη ζύμη.
Αριστερά: Πριν το ψήσιμο                                                                    Δεξιά: Μετά το ψήσιμο
Συμβουλές - Πληροφορίες:
  • Είναι ένα μαλακό και υγρό κέικ, πυκνότερο απο ένα αεράτο συνηθισμένο κέϊκ, μπορεί να μοιάζει άψητο αλλά είναι ψημένο, απλά είναι η φύση του γλυκού τέτοια εξαιτίας των υγρών που βγάζουν τα καρότα.
  • Για να βγει λιγότερο υγρό εάν θέλετε μπορείτε να μειώσετε το καρότο ή να αυξήσετε το αλεύρι.
  • Καλό είναι να είναι λεπτή και να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για να ψηθεί καλά και εσωτερικά.
  • Τα καρύδια αντί το φούρνο μπορείτε να τα ψήσετε και στο τηγάνι αλλά μιας που θα ψήσετε το κέικ στο φούρνο βολεύει καλλύτερα στο φούρνο που είναι ήδη προθερμασμένος για το ψήσιμο.
  • Εάν δεν έχετε αλεύρι καλαμποκιού βάλτε Γ.Ο.Χ. ή φαρίνα.

~ Λαόνικος Τσάγκος
   Vegan Μάγειρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.