Υλικά:
- 450 γρ. σπόροι ηλίανθου καθαρισμένοι
- 3 κ.σ. σάλτσα BBQ (μπάρμπεκιου)
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 πρέζα ροζ αλάτι (προαιρετικά)
- Ρίχνετε τους σπόρους ηλίανθου σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 2-3 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου όλοι οι σπόροι να έχουν επικαλύφθεί με τη σάλτσα.
- Απλώστε τους σπόρους σε ένα ισόπαχο στρώμα σε μιά κόλλα ψησίματος και ψήστε στους 100-120 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φαίνονται στεγνοί.
- Αφαιρέστε τους σπόρους από το φούρνο ανακατέψτε τους και γυρίστε τους με μιά σπάτουλα.
- Βάλτε τους ξανά στο φούρνο και ψήστε τους για άλλα 5 λεπτά περίπου.
- Ανακατέψτε τους ξανά και τοποθετήστε τους σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσουν.
Συμβουλές:
- Θα μπείτε στο πειρασμό να χρησιμοποιήσετε περισσότερη σάλτσα BBQ, μην χρησιμοποιήσετε όμως περισσότερη σάλτσα επειδή οι σπόροι σας δε θα στεγνώνουν μετά αρκετά στο φούρνο.
- Μιά πρέζα αλάτι είναι όσο πιάσετε με τις άκρες των δακτύλων: μέσος, δείκτης και αντίχειρας, ή 1 ml, μικρή ποσότητα δηλαδή, η σάλτσα BBQ θα τους δώσει γεύση και το ψήσιμο στο φούρνο.
- Η καπνιστή πάπρικα είναι προαιρετική εάν σας αρέσει πολύ το άρωμα καπνού, εάν δε σας αρέσει και τόσο πολύ τότε η σάλτσα έχει και αυτή μέσα άρωμα καπνού οπότε μη βάλετε επιπλέον.
- Μπορείτε να τα φάτε σαν σνακ ή να συνοδέψετε με αυτά διάφορα φαγητά και ροφήματα.
- Διαβάστε τα συστατικά για να δείτε εάν όντως η σάλτσα σας είναι Vegan, οι περισσότερες είναι και περιέχουν συνήθως κέτσαπ και άρωμα καπνού.
www.ehow.com/how_7012222_do-make-barbeque-sunflower-seeds_.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.