Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Ηλιόσποροι με άρωμα BBQ


Υλικά: 
  • 450 γρ. σπόροι ηλίανθου καθαρισμένοι
  • 3 κ.σ. σάλτσα BBQ (μπάρμπεκιου)
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά) 
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Ρίχνετε τους σπόρους ηλίανθου σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 2-3 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου.
  2. Ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου όλοι οι σπόροι να έχουν επικαλύφθεί με τη σάλτσα.
  3. Απλώστε τους σπόρους σε ένα ισόπαχο στρώμα σε μιά κόλλα ψησίματος και ψήστε στους 100-120 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φαίνονται στεγνοί.
  4. Αφαιρέστε τους σπόρους από το φούρνο ανακατέψτε τους και γυρίστε τους με μιά σπάτουλα.
  5. Βάλτε τους ξανά στο φούρνο και ψήστε τους για άλλα 5 λεπτά περίπου.
  6. Ανακατέψτε τους ξανά και τοποθετήστε τους σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσουν.
Συμβουλές:
  • Θα μπείτε στο πειρασμό να χρησιμοποιήσετε περισσότερη σάλτσα BBQ, μην χρησιμοποιήσετε όμως περισσότερη σάλτσα επειδή οι σπόροι σας δε θα στεγνώνουν μετά αρκετά στο φούρνο.
  • Μιά πρέζα αλάτι είναι όσο πιάσετε με τις άκρες των δακτύλων: μέσος, δείκτης και αντίχειρας, ή 1 ml, μικρή ποσότητα δηλαδή, η σάλτσα BBQ θα τους δώσει γεύση και το ψήσιμο στο φούρνο.
  • Η καπνιστή πάπρικα είναι προαιρετική εάν σας αρέσει πολύ το άρωμα καπνού, εάν δε σας αρέσει και τόσο πολύ τότε η σάλτσα έχει και αυτή μέσα άρωμα καπνού οπότε μη βάλετε επιπλέον.
  • Μπορείτε να τα φάτε σαν σνακ ή να συνοδέψετε με αυτά διάφορα φαγητά και ροφήματα.
  • Διαβάστε τα συστατικά για να δείτε εάν όντως η σάλτσα σας είναι Vegan, οι περισσότερες είναι και περιέχουν συνήθως κέτσαπ και άρωμα καπνού.

www.ehow.com/how_7012222_do-make-barbeque-sunflower-seeds_.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.