Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Μπάρες σοκολάτας με μούσλι και καρύδα



Υλικά: 
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. μούσλι δημητριακών
  • 50 γρ. μούσλι ή αφυδατωμένη καρύδα για τη διακόσμηση (για το τέλος)
  • 50 γρ. φρέσκια καρύδα τριμμένη
  • 3 κ.σ. λικέρ καρύδας ή μαστίχας ή μέντας ή πορτοκαλιού ή άλλο της αρεσκείας σας
Παρασκευή:
  1. Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το λικέρ σε μπεν μερί. 
  2. Προσθέστε τα 150 γρ. μούσλι, τη τριμμένη καρύδα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  3. Στρώστε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  4. Απο επάνω απλώστε τα 50 γρ. μούσλι, σκεπάστε με ένα άλλο χαρτί και με έναν πλάστη πατικώστε το για να να γίνει παραλληλόγραμμα και λεπτό περίπου όσο το πάχος του δακτύλου σας.
  5. Αφήστε το στην άκρη να παγώσει για περίπου 1 ώρα και όταν στερεοποιηθεί κόψτε το σε κομμάτια όσο ακόμη το μείγμα είναι λίγο μαλακό.
  6. Χωρίστε τις μπάρες και αφήστε τις να κρυώσουν και άλλο σε δροσερό σημείο κατά προτίμηση σε ένα αεροστεγές δοχείο.


Συμβουλές:
  • Αντί για λικέρ μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα με τουλάχιστον 50% περιεκτηκότητα σε φρούτα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λικέρ θέλετε, εάν δεν έχετε βάλτε 1-2 κ.σ. ζάχαρη με ίσο νερό.
  • Εάν δεν έχετε φρέσκια καρύδα χρησιμοποιήστε αφυδατωμένη, αλλά θα υστερεί σε γεύση και θα αλλάξει η υφή σε πιο σκληρή, εκτός εάν την ενυδατώσετε και τη στραγγίξετε.
  • Η υφή του θυμίζει μαλακή σοκολάτα με δημητριακά, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μούσλι και όχι νιφάδες δημητριακών, γιατί συνήθως οι νιφάδες δημητριακών που βρίσκουμε στη χώρα μας είναι πολύ λεπτοαλεσμένες και με λιγότερα θρεπτικά απο τις ολόκληρες νιφάδες αργού μαγειρέματος που περιέχονται στα μούσλι.
  • Το μπεν μαρί δε νομίζω πως χρειάζεται πολλές διευκρινήσεις, αλλά ας το πω σε περίπτωση που δε το ξέρει κάποιος, είναι ένα μικρό κατσαρολάκι που μπαίνει μέσα σε ένα μεγαλλύτερο κατσαρολάκι που περιέχει νερό, το νερό βράζει εξατμίζεται και ζεσταίνει την επιφάνεια του μικρότερου κατσαρολακίου με αποτέλεσμα να λιώσει η σοκολάτα χωρίς να καεί.
  • Εάν το θέλετε άγλυκο μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το λικέρ ή να το μειώσετε στη 1 κ.σ.

~ Λαόνικος Τσάγκος
   Vegan Μάγειρας


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.