Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Λικέρ αρμπαρόριζας με ερυθρό οίνο

Υλικά
  • 1 λίτρο ερυθρό οίνο 
  • 250 - 300 (γρ.) ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
  • 30 - 40 φύλλα αρμπαρόριζας (ανάλογα το μέγεθος και την επιθυμητή γεύση)

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Χυλός κεχριού με μοσχοκολοκύθα και κανέλα

Υλικά: 
  • 300 γρ. μοσχοκολοκύθα (Butternut) ή άλλη κολοκύθα 
  • 200 γρ. κεχρί
  • 30 γρ. ή 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και καρύδα

Υλικά
  • 250 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
  • 150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ηλιοβούτυρο (πολτός ηλιόσπορου)

Υλικά για περίπου 400 γρ. βούτυρο: 
  • 360 γρ. ωμοί αποφλοιωμένοι σπόροι ηλίανθου
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιον ή λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό έλαιο
  • 2 πρέζες ορυκτό ροζ άλας

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σούπα λυκομουριάς με κεμπάπ σόγιας

Υλικά: 
  • 200 γρ. τρυφεροί βλαστοί λυκομουριάς ή baby σπανάκι (τρυφερά φύλλα)
  • 40 γρ. ή περίπου 100 ml λυκόμουρα (Goji Berries)
  • 50 γρ. ή 1 κούπα ξερό κεμπάπ σόγιας

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Λιγκουίνι με λαχανικά και ταχίνι


Υλικά:
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, κομμένη σε λωρίδες

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Βαρβάρα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς


Υλικά: 
  • 500 γρ. σιτάρι 
  • 2 1/2 λίτρα νερό για το βράσιμο
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 1 πρέζα ορυκτό ροζ άλας
  • 1/3 κούπας σταφίδες μουλιασμένες 

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μπιφτέκια λαχανικών (κατεψυγμένα)

Υλικά: 
  • 250 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
  • 750 ml νερό (για το βράσιμο των λαχανικών)
  • 1 φάκελο ή 125 γρ. πουρέ πατάτας σε σκόνη