Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Χυμός απο κλαδόφυλλα φραγκοσυκιάς (Agua de nopal)

Υλικά
  • 500 ml νερό (κατά προτίμηση φιλτραρισμένο)
  • 50 γρ. ή 4 κοφτές κ.σ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 1 νεαρό χλωρό κλαδόφυλλο φραγκοσυκιάς, περίπου 50 γρ.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μουσακάς με ψητά λαχανικά, κιμά σόγιας και μπεσαμέλ


Υλικά για τα λαχανικά (1ο στρώμα): 
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες 
  • 1 κιλό κολοκυθάκια

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τούρτα παγωτό με μπισκότα και φρούτα του δάσους

Υλικά: 
  • 2 κονσέρβες γάλα καρύδας (Η κάθε κονσέρβα είναι των 400 ml)
  • 150 - 200 [γρ.] άχνη ζάχαρης (ανάλογα πόσο γλυκό μας αρέσει) 
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 καρπό βανίλιας (τα σπόρια)

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Λικέρ αρμπαρόριζας με ερυθρό οίνο

Υλικά
  • 1 λίτρο ερυθρό οίνο 
  • 250 - 300 (γρ.) ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
  • 30 - 40 φύλλα αρμπαρόριζας (ανάλογα το μέγεθος και την επιθυμητή γεύση)

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ηλιοβούτυρο (πολτός ηλιόσπορου)

Υλικά για περίπου 400 γρ. βούτυρο: 
  • 360 γρ. ωμοί αποφλοιωμένοι σπόροι ηλίανθου
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιον ή λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό έλαιο
  • 2 πρέζες ορυκτό ροζ άλας

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σούπα λυκομουριάς με κεμπάπ σόγιας

Υλικά: 
  • 200 γρ. τρυφεροί βλαστοί λυκομουριάς ή baby σπανάκι (τρυφερά φύλλα)
  • 40 γρ. ή περίπου 100 ml λυκόμουρα (Goji Berries)
  • 50 γρ. ή 1 κούπα ξερό κεμπάπ σόγιας

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Λιγκουίνι με λαχανικά και ταχίνι


Υλικά:
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, κομμένη σε λωρίδες