Υλικά:
- 500 ml μπύρα (όχι πικρή)
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. χαρούπι σε σκόνη (χαρουπάλευρο)
Υλικά:
- 500 ml μπύρα (όχι πικρή, πχ. τύπου lager)
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 400 γρ. ΓΟΧ + 100 γρ. ολικής
- 1 φακελάκι ή 1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά:
- 500 ml γάλα ή φιλτραρισμένο νερό ή μισό - μισό
- 1 κ.γ. σκόνη χρυσόριζας (curcuma)
- 1/2 - 1 κ.γ. σκόνη κανέλας
- 1/2 κ.γ. σκόνη τζιντζερ ή 30 γρ. πιπερόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες ή χονδροτριμμένη
Υλικά:
- 50 γρ. ή 3 κ.σ. πιπερόριζα τριμμένη στο χονδρό τρίφτη
- 200 γρ. ή 1 κούπα καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
- 120 ml ή 1/2 κούπα νερό
Υλικά:
- 2 κούπες λευκή ή καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
- 2 κούπες ή 500 ml νερό
- 150 γρ. ζιγγίβερι (πιπερόριζα) κομμένη σε λεπτές φέτες
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 45 λεπτά
Παραγόμενη ποσότητα: 1 1/2 κούπες ή 350 ml χουρμαδόμελο (μέλι χουρμά)
Υλικά:
- 1 κιλό χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
- 2 λίτρα ή 8 1/2 κούπες νερό (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο)
Υλικά για περίπου 500 ml χυμό:
- 1000 γρ. καρότα
- 100 γρ. διαφανή γέλη αλόης
- 1-2 πρέζες χρυσόριζα (curcuma) σε σκόνη
Υλικά:
- 4 κούπες ή 1 λίτρο γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα της επιλογής σας
- 80 γρ. ή 8 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ)
- 80 γρ. ή 8 κ.σ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
Υλικά:
- 2 κούπες ή 500 ml κρύο νερό
- 2 - 4 κ.σ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
- 2 κούπες ή 200 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
Υλικά:
- 100 γρ. φύτρα ροβίτσας (mung)
- 100 γρ. πράσινες ή κόκκινες πιπεριές σε φέτες
- 200 γρ. τοματούδια ή μικρές τομάτες ψιλοκομμένες
Υλικά:
- Ώριμα σύκα μαζί με τη φλούδα τους
- Νερό (κατά προτίμηση φιλτραρισμένο)