Υλικά για 28 μπαλάκια (περίπου 550 γρ.):
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (250-270 γρ. στερεή κρέμα καρύδας)
- 100 γρ. άχνη ζάχαρης
- 200 γρ. τριμμένη ξερή καρύδα
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 600 γρ. καρότα χονδροκομμένα
- 1 κ.γ. ψιλοτριμμένη φρέσκια ζιγγίβερη (ginger) ή ½ κ.γ. ζιγγίβερη σε σκόνη
Υλικά:
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1-3 ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο σας αρέσει)
Υλικά:
- 1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό απο μανταρίνια ή πορτοκάλια
- 1 μικρό ματσάκι τσουκνίδες, περίπου 5-7 κλαδάκια (προτιμήστε μη ανθισμένες)
Υλικά για περίπου 3,8 λίτρα τσάι:
- 4 λίτρα νερό (προτιμήστε φιλτραρισμένο)
- 8 ξυλάκια κανέλας Κευλάνης (αποφύγετε την κασσία)
- 30 ή 1 κ.σ. μικρές κάψουλες πράσινου καρδάμωμου
- 30 ή 1 κ.σ. ολόκληρα γαρύφαλα
Υλικά:
- 500 ml μπύρα (όχι πικρή)
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. χαρούπι σε σκόνη (χαρουπάλευρο)
Υλικά:
- 500 ml μπύρα (όχι πικρή, πχ. τύπου lager)
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 400 γρ. ΓΟΧ + 100 γρ. ολικής
- 1 φακελάκι ή 1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά:
- 500 ml γάλα ή φιλτραρισμένο νερό ή μισό - μισό
- 1 κ.γ. σκόνη χρυσόριζας (curcuma)
- 1/2 - 1 κ.γ. σκόνη κανέλας
- 1/2 κ.γ. σκόνη τζιντζερ ή 30 γρ. πιπερόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες ή χονδροτριμμένη
Υλικά:
- 50 γρ. ή 3 κ.σ. πιπερόριζα τριμμένη στο χονδρό τρίφτη
- 200 γρ. ή 1 κούπα καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
- 120 ml ή 1/2 κούπα νερό
Υλικά:
- 2 κούπες λευκή ή καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
- 2 κούπες ή 500 ml νερό
- 150 γρ. ζιγγίβερι (πιπερόριζα) κομμένη σε λεπτές φέτες
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 45 λεπτά
Παραγόμενη ποσότητα: 1 1/2 κούπες ή 350 ml χουρμαδόμελο (μέλι χουρμά)
Υλικά:
- 1 κιλό χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
- 2 λίτρα ή 8 1/2 κούπες νερό (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο)