Υλικά:
- 1 1/2 κούπα ωμά φιστίκια
- 1 1/2 κούπα ρεβιθάλευρο
- 1 1/2 κ.σ. ρυζάλευρο ή άμυλο αραβοσίτου (corn flour) (προαιρετικά, τα κάνει τραγανά)
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών όπως garam masala ή fajita mix (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα χρυσόριζα (curcuma)
- 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
- 1/4 κούπας ή 55 γρ. νερό
Παρασκευή:
Προθερμάνετε το φούρνο περίπου στους 180 βαθμούς και φτιάξτε ένα μείγμα με το ρεβυθάλευρο, το ρυζάλευρο, το κύμινο, το τσίλι σε σκόνη, το αλάτι και τη χρυσόριζα.
Προθερμάνετε το φούρνο περίπου στους 180 βαθμούς και φτιάξτε ένα μείγμα με το ρεβυθάλευρο, το ρυζάλευρο, το κύμινο, το τσίλι σε σκόνη, το αλάτι και τη χρυσόριζα.
Πάρτε μισό από το παραπάνω μίγμα και ρίξτε περίπου 1/4 κούπας νερό για να φτιάξετε ένα παχύρευστο κουρκούτι.
Χύστε το κουρκούτι επάνω από τα φυστίκια και ανακατέψτε με ένα κουτάλι, έτσι ώστε όλοι οι καρποί να είναι καλά επικαλυμμένοι με αυτό.
Στο άλλο μισό του ξηρού μίγματος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. (Αυτό είναι προαιρετικό αλλά το λάδι τα κάνει πιο τραγανά.).
Προσθέστε αυτό το υπόλοιπο ξηρό μίγμα μαζί με τα επικαλυμμένα με το κουρκούτι φυστίκια και αναμίξτε καλά χρησιμοποιώντας μια ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστούν συστάδες απο φυστίκια.
Εαν υπάρχει λίγο αλεύρι εδώ και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά εάν δείτε ότι υπάρχει πάρα πολύ τότε μπορείτε να βρέξετε τα χέρια σας με νερό και να τα ανακατέψετε.
Εαν υπάρχει λίγο αλεύρι εδώ και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά εάν δείτε ότι υπάρχει πάρα πολύ τότε μπορείτε να βρέξετε τα χέρια σας με νερό και να τα ανακατέψετε.
Τοποθετήστε τα φυστίκια σε ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολα.
Εάν υπάρχουν συσπειρωμένες συστάδες απο φυστίκια δε πειράζει.
Εάν υπάρχουν συσπειρωμένες συστάδες απο φυστίκια δε πειράζει.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο για να σπάσουμε τις συστάδες των φυστικιών.
Θέλουμε να υπάρχουν αρκετά μεμονωμένα φιστίκια.
Απλά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σπάσετε τις συστάδες ενώ είναι ακόμη ζεστό.
Θέλουμε να υπάρχουν αρκετά μεμονωμένα φιστίκια.
Απλά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σπάσετε τις συστάδες ενώ είναι ακόμη ζεστό.
Επιστρέψτε το ταψί πίσω στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά και τα πικάντικα φυστίκια μας είναι έτοιμα!
Συμβουλές
Συμβουλές
1. Οποιοσδήποτε συνδυασμός μπαχαρικών της αρεσκείας σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
2. Το αλεύρι ρυζιού χρησιμοποιείται για να γίνουν τραγανά. Είναι προαιρετικό.
3. Γίνονται πιο τραγανά καθώς κρυώνουν.
4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς όπως ανακάρδια, αλλά με τα φυστίκια ταιριάζει περισσότερο, βέβαια περι ορέξεως...
http://cooksjoy.com/blog/2011/04/masala-peanuts-baked.html#!prettyPhoto
2. Το αλεύρι ρυζιού χρησιμοποιείται για να γίνουν τραγανά. Είναι προαιρετικό.
3. Γίνονται πιο τραγανά καθώς κρυώνουν.
4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς όπως ανακάρδια, αλλά με τα φυστίκια ταιριάζει περισσότερο, βέβαια περι ορέξεως...
http://cooksjoy.com/blog/2011/04/masala-peanuts-baked.html#!prettyPhoto
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.