Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά (πολύχρωμη)


Υλικά: 
  • 250 γρ. πλιγούρι ή περίπου 1 κούπα (ψιλό κατά προτίμηση)
  • 2 κούπες (+ 1 επιπλέον εάν χρειαστεί)
  • 2 μέτριες τομάτες χονδροκομμένες σε κύβους
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (ή 2 πράσινα)
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι (χωρίς το ζωμό της)
  • 3 μικρές πράσινες πιπεριές χονδροκομμένες
  • 10 λιαστά τοματούδια κομμένα στα 3
  • 100 ml (καμιά 20αριά) πράσινες ή μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
  • 1 κούπα φύλλα δυόσμου
Υλικά για την επικάλυψη:
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ροζ αλάτι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
  • 1/2 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη (προαιρετικά)

 Παρασκευή:
  1. Βράστε το νερό και ρίξτε μέσα το πλιγούρι, αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά, κλείστε το μάτι και αφήστε το επάνω να τραβήξει το νερό.
  2. Στραγγίξτε το πλιγούρι απο τυχόν επιπλέον νερό και αφήστε το να κρυώσει ή ξεπλύνετε το με κρύο νερό εάν βιάζεστε.
  3. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια γαβάθα.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά της επικάλυψης και τη ρίχνουμε και αυτή μέσα.
  5. Ανακατεύετε τη σαλάτα και σερβίρετε

Συμβουλές:
  • Διαμορφώστε τη συνταγή και προσθέστε ή αφαιρέστε υλικά ανάλογα τις γευστικές σας προτιμήσεις.
  • Εάν δε θέλετε να βράσετε το πλιγούρι μπορείτε να το μουλιάζετε σε ζεστό νερό αποβραδίς και την επόμενη ημέρα να το στραγγίξετε.
  • Αντί για ελιές μπορείτε να βάλετε αγγουράκια τουρσί ή πιπεριές φλωρίνης.
~ Λαόνικος Τσάγκος (Vegan Chef)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.