Υλικά για 2 κούπες ή 250 ml μους:
Παρασκευή:
- 1 κονσέρβα (400 ml) κρεμώδης γάλα καρύδας
- 5 κ.σ. ή 1/3 κούπας σκόνη κακάο
- 1 κούπα (πιεσμένη) μαλακοί χουρμάδες (περίπου 18)
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή άλλο αρωματικό της επιλογής σας
Παρασκευή:
- Βάλτε στο ψυγείο τη κονσέρβα με το γάλα καρύδας στο ψυγείο αποβραδίς για να παγώσει.
- Την επόμενη ημέρα γυρίστε τη σταδιακά (όχι απότομα) ανάποδα, ανοίξτε τη και πετάξτε το διαφανές υγρό, κρατήστε μόνο το στερεό μέρος για τη συνταγή.
- Μουλιάστε τους χουρμάδες για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και μετά στραγγίξτε τους.
- Αποπυρηνώστε τους χουρμάδες και κόψτε τους στη μέση.
- Τοποθετήστε τους στη κανάτα του μπλέντερ μαζί με το μισό παγωμένο γάλα καρύδας (περίπου 2 γεμάτες κουταλιές) και πολτοποιήστε το στην υψηλή ταχύτητα.
- Προσθέσετε και το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τη σκόνη κακάο και τη βανίλια και πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει μια λεία και ομογενοποιημένη κρέμα.
- Δοκιμάστε και εάν χρειάζετε προσθέστε περισσότερο αρωματικό.
- Μοιράστε τη μους σε 4 κουπάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Συμβουλές:
http://vegan-magic.blogspot.gr/2012/09/chocolate-mousse-no-added-sugar.html- Αν έχετε ένα ισχυρό μπλέντερ μπορείτε να το κάνετε απόλυτα ωμοφαγικά αντικαθιστόντας τη σκόνη κακάο με ωμή σκόνη κακάο.
- Αντί να πετάξετε το αραιό ορό γάλακτος απο τη κονσέρβα μπορείτε να το κρατήσετε για να το προσθέσετε σε σμούθι με φρούτα ή σε φαγητό κάρυ κ.α.
- Εάν σας ενοχλούν τα μικροσκοπικά κομματάκια απο τους χουρμάδες μπορείτε να το στραγγίξετε με ένα ψιλό στραγγηστήρι στο βήμα "5", και να χρησιμοποιήσετε το στραγγιγμένο για τη συνταγή.
- Εάν το τοποθετήσετε στο ψυγείο για μια νύχτα θα έχει πιο έντονη γεύση σοκολάτας, χωρίς να αλλάξει τρομερά η υφή της.
- Ακόμα και χωρίς το κακάο είναι καταπληκτική.
Μμμμμ.....υπέροχο γλυκακι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή