Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μους σοκολάτας με γάλα καρύδας και χουρμάδες


 Υλικά για 2 κούπες ή 250 ml μους: 
  • 1 κονσέρβα (400 ml) κρεμώδης γάλα καρύδας
  • 5 κ.σ. ή 1/3 κούπας σκόνη κακάο
  • 1 κούπα (πιεσμένη) μαλακοί χουρμάδες (περίπου 18)
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή άλλο αρωματικό της επιλογής σας



Παρασκευή:

  1. Βάλτε στο ψυγείο τη κονσέρβα με το γάλα καρύδας στο ψυγείο αποβραδίς για να παγώσει. 
  2. Την επόμενη ημέρα γυρίστε τη σταδιακά (όχι απότομα) ανάποδα, ανοίξτε τη και πετάξτε το διαφανές υγρό, κρατήστε μόνο το στερεό μέρος για τη συνταγή.                          
  3. Μουλιάστε τους χουρμάδες για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και μετά στραγγίξτε τους.
  4. Αποπυρηνώστε τους χουρμάδες και κόψτε τους στη μέση. 
  5. Τοποθετήστε τους στη κανάτα του μπλέντερ μαζί με το μισό παγωμένο γάλα καρύδας (περίπου 2 γεμάτες κουταλιές) και πολτοποιήστε το στην υψηλή ταχύτητα.                      
  6. Προσθέσετε και το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τη σκόνη κακάο και τη βανίλια και πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει μια λεία και ομογενοποιημένη κρέμα.                                                                      
  7. Δοκιμάστε και εάν χρειάζετε προσθέστε περισσότερο αρωματικό.
  8. Μοιράστε τη μους σε 4 κουπάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες.               
Συμβουλές:
  • Αν έχετε ένα ισχυρό μπλέντερ μπορείτε να το κάνετε απόλυτα ωμοφαγικά αντικαθιστόντας τη σκόνη κακάο με ωμή σκόνη κακάο. 
  • Αντί να πετάξετε το αραιό ορό γάλακτος απο τη κονσέρβα μπορείτε να το κρατήσετε για να το προσθέσετε σε σμούθι με φρούτα ή σε φαγητό κάρυ κ.α. 
  • Εάν σας ενοχλούν τα μικροσκοπικά κομματάκια απο τους χουρμάδες μπορείτε να το στραγγίξετε με ένα ψιλό στραγγηστήρι στο βήμα "5", και να χρησιμοποιήσετε το στραγγιγμένο για τη συνταγή.
  • Εάν το τοποθετήσετε στο ψυγείο για μια νύχτα θα έχει πιο έντονη γεύση σοκολάτας, χωρίς να αλλάξει τρομερά η υφή της.
  • Ακόμα και χωρίς το κακάο είναι καταπληκτική.
 http://vegan-magic.blogspot.gr/2012/09/chocolate-mousse-no-added-sugar.html


1 σχόλιο:

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.