Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αβοκάντο Mediterranean


Υλικά: 
  • 1 ώριμο αβοκάντο (όχι υπερώριμο)
  • 3 μικρά κλαδάκια ρίγανης
  • 1 τρυφερό κλαδάκι βασιλικό
  • 3 τρυφερές κορυφές δενδρολίβανου
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα (ή καυτερή, ανάλογα τα γούστα σας)
  • 1 πρέζα σκόνη σκόρδου 
  • 1 κ.γ. κάππαρη ή καπαρόφυλλα ή χυμό απο 1/4 λεμονιού 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Παρασκευή:
  1. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε φέτες.
  2. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, κάππαρη ή λεμόνι, το αλατοπίπερο και τη πάπρικα.
  3. Πλένουμε τα φρέσκα βότανα, τα ξεφυλλίζουμε και τα τοποθετούμε επάνω απο το αβοκάντο.
  4. Καλή μας όρεξη.

Συμβουλές:
  • Πειραματιστείτε και με άλλα βότανα της αρεσκείας σας όπως θυμάρι ή θρούμπι κ.α.
  • Αλατοπιπερώστε το γενναιόδωρα, το αβοκάντο απο μόνο του έχει ουδέτερη γεύση.

~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.