Υλικά:
- 4 μέτριες πατάτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. αλάτι ιμαλαίων
- 2 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. μπαχαρικό ή μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας όπως:
δενδρολίβανο, κάρυ κλπ (προαιρετικά) - 1 πρέζα ή 1 ml καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, κυδωνάτες, έτσι ώστε να βγαίνουν περίπου 8 κομμάτια η κάθε πατάτα.
- Τις βράζουμε για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και σε ένα άλλο βάζουμε τη φρυγανιά με την πάπρικα και το αλάτι.
- Μόλις κρυώσουν και στραγγίξουν καλά οι πατάτες, βουτάμε λίγα λίγα τα κομμάτια στο λάδι και μετά στη φρυγανιά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω και βάζουμε τις πατάτες σε αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, στη μεσαία σχάρα.
Συμβουλές:
- Αν δεν παίρνει χρώμα η φρυγανιά, μπορούμε να τις βάλουμε στο γκρίλ για 5 λεπτά στην δεύτερη σχάρα.
- Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές μπορείτε να αυξήσετε τη μουστάρδα ή το λάδι εαν τις θέλετε πιο "βαριές" θερμιδικά.
- Για περισσότερη ευκολία αντί να τις κάνετε μία-μία μπορείτε να ανακατέψετε ξεχωριστά όλες μαζί τις πατάτες με το λάδι και τη μουστάρδα και μετά να τις πανάρετε με τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά σε μιά σακούλα.
~ Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Διαμαντοπούλου Ελεάνα
Χορτοφαγία & υγιεινή διατροφή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.