Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πατάτες deluxe φούρνου

Υλικά: 

  • 4 μέτριες πατάτες 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. αλάτι ιμαλαίων
  • 2 κ.σ. πάπρικα 
  • 1 κ.σ. μπαχαρικό ή μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας όπως:
    δενδρολίβανο, κάρυ κλπ (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα ή 1 ml καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
Παρασκευή::
  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, κυδωνάτες, έτσι ώστε να βγαίνουν περίπου 8 κομμάτια η κάθε πατάτα.
  2. Τις βράζουμε για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και σε ένα άλλο βάζουμε τη φρυγανιά με την πάπρικα και το αλάτι.
  4. Μόλις κρυώσουν και στραγγίξουν καλά οι πατάτες, βουτάμε λίγα λίγα τα κομμάτια στο λάδι και μετά στη φρυγανιά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω και βάζουμε τις πατάτες σε αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, στη μεσαία σχάρα.



Συμβουλές:

  • Αν δεν παίρνει χρώμα η φρυγανιά, μπορούμε να τις βάλουμε στο γκρίλ για 5 λεπτά στην δεύτερη σχάρα.
  • Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές μπορείτε να αυξήσετε τη μουστάρδα ή το λάδι εαν τις θέλετε πιο "βαριές" θερμιδικά.
  • Για περισσότερη ευκολία αντί να τις κάνετε μία-μία μπορείτε να ανακατέψετε ξεχωριστά όλες μαζί τις πατάτες με το λάδι και τη μουστάρδα και μετά να τις πανάρετε με τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά σε μιά σακούλα.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Διαμαντοπούλου Ελεάνα
Χορτοφαγία & υγιεινή διατροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.