Υλικά:
Παρασκευή:
- 250 γρ. πλιγούρι ή περίπου 1 κούπα (ψιλό κατά προτίμηση)
- 2 κούπες (+ 1 επιπλέον εάν χρειαστεί)
- 2 μέτριες τομάτες χονδροκομμένες σε κύβους
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (ή 2 πράσινα)
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι (χωρίς το ζωμό της)
- 3 μικρές πράσινες πιπεριές χονδροκομμένες
- 10 λιαστά τοματούδια κομμένα στα 3
- 100 ml (καμιά 20αριά) πράσινες ή μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
- 1 κούπα φύλλα δυόσμου
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή ροζ αλάτι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
- 1/2 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Βράστε το νερό και ρίξτε μέσα το πλιγούρι, αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά, κλείστε το μάτι και αφήστε το επάνω να τραβήξει το νερό.
- Στραγγίξτε το πλιγούρι απο τυχόν επιπλέον νερό και αφήστε το να κρυώσει ή ξεπλύνετε το με κρύο νερό εάν βιάζεστε.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια γαβάθα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της επικάλυψης και τη ρίχνουμε και αυτή μέσα.
- Ανακατεύετε τη σαλάτα και σερβίρετε
Συμβουλές:
~ Λαόνικος Τσάγκος (Vegan Chef)- Διαμορφώστε τη συνταγή και προσθέστε ή αφαιρέστε υλικά ανάλογα τις γευστικές σας προτιμήσεις.
- Εάν δε θέλετε να βράσετε το πλιγούρι μπορείτε να το μουλιάζετε σε ζεστό νερό αποβραδίς και την επόμενη ημέρα να το στραγγίξετε.
- Αντί για ελιές μπορείτε να βάλετε αγγουράκια τουρσί ή πιπεριές φλωρίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.