Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τηγανίτες με καλαμποκάλευρο και βρώμη

Υλικά
  • 150 γρ. ή 1 κούπα καλαμποκάλευρο (όχι πολέντα)
  • 100 γρ. ή 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1 1/2 κούπα γάλα φουντουκιού ή αμυγδάλου ή αλλο φυτικό γάλα
  • 1/2 κούπα σάλτσα μήλου
  • 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου (μουσκοβάντο)
  • 1/2 κ.γ. ροζ αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Φυτικόν έλαιον για το τηγάνισμα
  • Μαρμελάδα της επιλογής σας ή κάποιο σιρόπι για το σερβίρισμα
Παρασκευή:
  1. Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γίνουν αλεύρι.
  2. Τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη γαβάθα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή κουτάλι.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. 
  4. Ρίχνουμε περίπου 2 κ.σ. ζύμης στο τηγάνι και την απλώνουμε όσο θέλουμε.
  5. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να ψήνεται περιμετρικά γυρνάμε τη τηγανίτα και την αφήνουμε να ψηθεί και απο την άλλη.
  6. Επαναλαμβάνουμε και για τις υπόλοιπες τηγανίτες προσθέτοντας όποτε στεγνώνει το τηγάνι 1 κ.σ. λάδι.
  7. Καλή όρεξη.

Συμβουλές:
  • Εάν θέλετε μπορείτε να αφήστε το μείγμα να σταθεί για περίπου 1/2 ώρα για να μπορέσει να απορροφήσει το γάλα το καλαμποκάλευρο, ειδικά εάν είναι χονδροκομμένο, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  • Όλα τα υλικά καλό είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τρώγονται καλλύτερα ζεστές.
  • Εάν η μαρμελάδα σας είναι πολύ σκληρή, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο νεράκι.
  • Επειδή η  φύση τους είναι σπογγώδης σερβίρονται συνήθως με σιρόπι σφενδάμου, το απορροφούν και μαλακώνουν.
  • Οι τηγανίτες συνοδεύονται άριστα με ένα ποτήρι γάλα φουντουκιού ή άλλο φυτικό γάλα.
  • Σάλτσα μήλου μπορείτε να βρείτε στην υπεραγορά ΑΒ Βασιλόπουλος.

~ Λαόνικος Τσάγκος

   Vegan Μάγειρας

Τηγανίτες σε μικρότερο μέγεθος
Τέτοια μορφή πρέπει να έχει ο χυλός















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.