Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Παϊδάκια γλουτένης σε ξύλα κανέλας

Υλικά: 

  • ¾ κούπας αλεύρι γλουτένης
  • ¼ κούπας αλεύρι ρυζιού
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ζωμός σε σκόνη ή μείγμα μπαχαρικών για BBQ (μπάρμπεκιου)
  • 1 κούπα σάλτσα για BBQ (μπάρμπεκιου)
  • 6 ξύλα κανέλας 
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)

Παρασκευή:

  1. Ανακατέψτε τα άλευρα μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. 
  2. Σε ένα ξεχωριστό δοχείο, ανακατέψτε το νερό μαζί με το ζωμό σε σκόνη ή το μείγμα μπαχαρικών.
  3. Ενώστε τα στερεά με τα υγρά και φτιάξτε μια ζύμη, εάν βγει πολύ σκληρή προσθέστε λίγο νερό. 
  4. Ψεκάστε ένα ταψί και φτιάξτε τα παϊδάκια στο σχήμα που θέλετε.
  5. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ξύλα κανέλας. 
  6. Το επόμενο βήμα είναι να βάλετε μια ίση ποσότητα απο τη ζύμη επάνω απο τα ξύλα κανέλας και να τα συμπιέσετε για να σχηματισθούν τα παϊδάκια.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, γυρνώντας τα παϊδάκια κάθε 10 λεπτά για να ψηθούν και απο την άλλη πλεύρα. 
  8. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο, να τα καταψύξετε ή να τελειώσετε το μαγείρεμα αλείφοντας τα με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ψήνοντας τα στους 400 βαθμούς για περίπου 7 λεπτά σε κάθε πλευρά, ή στη σχάρα στα κάρβουνα, ή στο τηγάνι.

Συμβουλές:
  • Εάν βάλετε μείγμα μπαχαρικών και όχι ζωμό σε σκόνη τότε προσθέστε και λίγο αλάτι γιατί ο ζωμός έχει.
  • Αυτό το ψήσιμο στην υψηλή θερμομοκρασία δίνει στα παϊδακια αυτή τη καψαλισμένη όψη που μας αρέσει.
  • Μπορείτε επίσης αμέσως πριν τα σερβίρετε να τα αλείψετε με σάλτσα BBQ.


http://www.chefmarkanthony.com/Recipe-vegan_ribs.html
http://vegankidskitchen.blogspot.gr/2013/06/happy-birthday-to-me.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.