Υλικά:
- ¾ κούπας αλεύρι γλουτένης
- ¼ κούπας αλεύρι ρυζιού
- 1 κούπα νερό
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ.σ. ζωμός σε σκόνη ή μείγμα μπαχαρικών για BBQ (μπάρμπεκιου)
- 1 κούπα σάλτσα για BBQ (μπάρμπεκιου)
- 6 ξύλα κανέλας
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Ανακατέψτε τα άλευρα μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Σε ένα ξεχωριστό δοχείο, ανακατέψτε το νερό μαζί με το ζωμό σε σκόνη ή το μείγμα μπαχαρικών.
- Ενώστε τα στερεά με τα υγρά και φτιάξτε μια ζύμη, εάν βγει πολύ σκληρή προσθέστε λίγο νερό.
- Ψεκάστε ένα ταψί και φτιάξτε τα παϊδάκια στο σχήμα που θέλετε.
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ξύλα κανέλας.
- Το επόμενο βήμα είναι να βάλετε μια ίση ποσότητα απο τη ζύμη επάνω απο τα ξύλα κανέλας και να τα συμπιέσετε για να σχηματισθούν τα παϊδάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, γυρνώντας τα παϊδάκια κάθε 10 λεπτά για να ψηθούν και απο την άλλη πλεύρα.
- Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο, να τα καταψύξετε ή να τελειώσετε το μαγείρεμα αλείφοντας τα με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ψήνοντας τα στους 400 βαθμούς για περίπου 7 λεπτά σε κάθε πλευρά, ή στη σχάρα στα κάρβουνα, ή στο τηγάνι.
Συμβουλές:
- Εάν βάλετε μείγμα μπαχαρικών και όχι ζωμό σε σκόνη τότε προσθέστε και λίγο αλάτι γιατί ο ζωμός έχει.
- Αυτό το ψήσιμο στην υψηλή θερμομοκρασία δίνει στα παϊδακια αυτή τη καψαλισμένη όψη που μας αρέσει.
- Μπορείτε επίσης αμέσως πριν τα σερβίρετε να τα αλείψετε με σάλτσα BBQ.
http://www.chefmarkanthony.com/Recipe-vegan_ribs.html
http://vegankidskitchen.blogspot.gr/2013/06/happy-birthday-to-me.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.