Υλικά για 4 άτομα:
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 2 λάιμ
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ
- 2 μανταρίνια
- 1 σαγκουίνι
- 100 γρ. ρόκα
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
- 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
- Αλάτι-πιπέρι
- 200 γρ. φέτα αμυγδάλου ή αμύγδαλα ή ανακάρδια τριμμένα (προαιρετικά)
- 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
- Xυμό & ξύσμα από 1 σαγκουίνι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή γλυκιά σάλτσα σόγιας ή άλλο γλυκαντικό
- 2 κ.σ. Λευκή Κρέμα Bαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι-πιπέρι
- Κόβουμε τις άκρες από το πορτοκάλι και στη συνέχεια βγάζουμε τη φλούδα, έτσι ώστε να φύγει μαζί και η άσπρη μεμβράνη.
- Τέλος, κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα εσπεριδοειδή.
- Φτιάχνουμε το dressing χτυπώντας στο μούλτι το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το σιρόπι, τη κρέμα βαλσαμικού και το ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τη ρόκα ως βάση, και απο επάνω τα εσπεριδοειδή.
- Προσθέτουμε τη φέτα αμυγδάλου χοντροτριμμένη σε κομματάκια ή τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό σουσάμι, αλάτι και πιπέρι.
Συμβουλές:
http://www.chefonair.gr/recipes.asp?id=1445&s=7&c=2
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.