Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Σαλάτα με εσπεριδοειδή, ρόκα και κρέμα βαλσαμικού ξυδιού

Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 2 λάιμ
  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ
  • 2 μανταρίνια
  • 1 σαγκουίνι
  • 100 γρ. ρόκα
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
  • 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα αμυγδάλου ή αμύγδαλα ή ανακάρδια τριμμένα (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη (dressing):
  • 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
  • Xυμό & ξύσμα από 1 σαγκουίνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή γλυκιά σάλτσα σόγιας ή άλλο γλυκαντικό
  • 2 κ.σ. Λευκή Κρέμα Bαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι-πιπέρι
 Παρασκευή:
  1. Κόβουμε τις άκρες από το πορτοκάλι και στη συνέχεια βγάζουμε τη φλούδα, έτσι ώστε να φύγει μαζί και η άσπρη μεμβράνη.
  2. Τέλος, κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα εσπεριδοειδή.
  4. Φτιάχνουμε το dressing χτυπώντας στο μούλτι το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το σιρόπι, τη κρέμα βαλσαμικού και το ελαιόλαδο.
  5. Σερβίρουμε τη ρόκα ως βάση, και απο επάνω τα εσπεριδοειδή. 
  6. Προσθέτουμε τη φέτα αμυγδάλου χοντροτριμμένη σε κομματάκια ή τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. 
  7. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό σουσάμι, αλάτι και πιπέρι.
Συμβουλές:
  • Η συνταγή είναι απο το chefonair με τροποποιήσεις απο τα Γελαστά Ζωάκια για να γίνει vegan.
  • Για τη φέτα αμυγδάλου κάντε κλικ ΕΔΩ
http://www.chefonair.gr/recipes.asp?id=1445&s=7&c=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.