Υλικά:
Παρασκευή:
- 400 γρ βρασμένα (ή 150 γρ ρεβίθια ξερά)
- 60 γρ χυμό λεμονιού (περίπου 1 μεγάλο λεμόνι + το ξύσμα του)
- 60 γρ ταχίνι (περίπου 4 κοφτές κ.σ.)
- 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
- 10 φέτες λιαστής τομάτας
- 1/2 - 1 κ.γ. αλάτι (ξεκινήστε με 1/2, δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
- μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ή λίγη σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- μπούκοβο (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- πάπρικα
Παρασκευή:
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια με λίγο αλάτι σε μπόλικο νερό για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.
- Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κύμινο, το αλάτι και τα υπόλοιπα υλικά.
- Πολτοποιούμε και δοκιμάζουμε εαν θέλει περισσότερο αλάτι, λεμόνι, κύμινο ή τομάτες.
- Μόλις φτάσει στην επιθυμητή υφή και συνοχή τοποθετούμε σε ένα πιάτο, διακοσμούμε με λιαστές τομάτες και ελληνικό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Συμβουλές:
http://www.megatv.com/proinomou/ - Σερβίρουμε με ψητές πίτες και κομμάτια ωμών λαχανικών.
- Εάν θέλετε ακόμα εντονότερη γεύση λιαστής τομάτας μπορείτε να βάλετε 5-10 φέτες τομάτας παραπάνω ή να τις ψιλοκόψετε και να τις ανακατέψετε μέσα χωρίς να πολτοποιηθούν.
- Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον υλικά εαν χρειάζεται.
- Αν μας αρέσει το σκόρδο μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 σκελίδα καθώς χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ.
- Αντί για λιαστές τομάτες δοκιμάστε το χούμους και με ελιές αλλά και με άλλα υλικά αν θέλετε κάτι διαφορετικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.