Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Σαλάτα με πλιγούρι, μανιτάρια και λαχανικά


Υλικά: 

  • 80 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 150 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν & πλευρώτους
  • 10 γρ. Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 180 γρ. πλιγούρι
  • 40 γρ. καρότο
  • 40 γρ. παντζάρι
  • 8 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 30 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό 
  • 40 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 4 ντοματίνια
  • 1 ζωμό λαχανικών Κnorr Σπιτικός ή 1 κ.γ. ροζ αλάτι
  • Αλάτι- πιπέρι
Για την επίστρωση (ντρέσινγκ) :
  • Κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou Σύκο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

 Παρασκευή:

  1. Χτυπάμε στο μούλτι το βαλσαμικό ξίδι, με το ελαιόλαδο και το σκόρδο. 
  2. Με το μείγμα μαρινάρουμε το μανιτάρι πορτομπέλο και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. 
  3. Στη συνέχεια, αλατίζουμε το μαριναρισμένο μανιτάρι και το ψήνουμε στο τηγάνι για 6-8 λεπτά.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και ελαιόλαδο. 
  5. Κόβουμε και βάζουμε σε ένα καυτό τηγάνι τα μανιτάρια σαμπινιόν και πλευρώτους. 
  6. Όταν βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρώσουν. 
  7. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. 
  8. Στη συνέχεια ρίχνουμε καυτό ζωμό λαχανικών πάνω στο πλιγούρι ώστε να καλυφθεί. 
  9. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να τραβήξει όλο τον ζωμό. 
  10. Μετά από μισή ώρα ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  11. Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια το καρότο και τον μαϊντανό. 
  12. Προσθέτουμε το βρασμένο παντζάρι, τις ελιές, τα μανιτάρια, το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
  13. Φτιάχουμε το ντρέσινγκ, χτυπάμε στο μούλτι τη μουστάρδα, την κρέμα βαλσαμικού, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο. 
  14. Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα και προσθέτουμε αλάτι. 
  15. Σερβίρουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο με τη σαλάτα και προσθέτουμε κρέμα βαλσαμικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.