Υλικά:
Παρασκευή:
- 80 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 150 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν & πλευρώτους
- 10 γρ. Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 180 γρ. πλιγούρι
- 40 γρ. καρότο
- 40 γρ. παντζάρι
- 8 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 30 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 40 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 4 ντοματίνια
- 1 ζωμό λαχανικών Κnorr Σπιτικός ή 1 κ.γ. ροζ αλάτι
- Αλάτι- πιπέρι
- Κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou Σύκο
- 1 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Παρασκευή:
- Χτυπάμε στο μούλτι το βαλσαμικό ξίδι, με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
- Με το μείγμα μαρινάρουμε το μανιτάρι πορτομπέλο και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια, αλατίζουμε το μαριναρισμένο μανιτάρι και το ψήνουμε στο τηγάνι για 6-8 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και ελαιόλαδο.
- Κόβουμε και βάζουμε σε ένα καυτό τηγάνι τα μανιτάρια σαμπινιόν και πλευρώτους.
- Όταν βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρώσουν.
- Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε καυτό ζωμό λαχανικών πάνω στο πλιγούρι ώστε να καλυφθεί.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να τραβήξει όλο τον ζωμό.
- Μετά από μισή ώρα ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια το καρότο και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε το βρασμένο παντζάρι, τις ελιές, τα μανιτάρια, το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
- Φτιάχουμε το ντρέσινγκ, χτυπάμε στο μούλτι τη μουστάρδα, την κρέμα βαλσαμικού, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο.
- Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα και προσθέτουμε αλάτι.
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο με τη σαλάτα και προσθέτουμε κρέμα βαλσαμικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.