Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Σαλάτα με ρεβύθια και λιαστές τομάτες


Υλικά: 
  • 2 1/2 κούπες ρεβύθια βρασμένα 
  • 8 ελιές καλαμών ψιλοκομένες
  • 1/2 κούπα πράσινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης χοντροκομμένες
  • 15 φέτες λιαστά τοματάκια κομμένα στη μέση
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα 
  • 1 χούφτα δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα γλιστρίδα χονδροκομμένη
  • 1 καρότο χονδροτριμμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες (κατά προτίμηση λευκό) ή 4 πράσινα κρεμμυδάκια
  • αλατοπίπερο 
  • 1 κ.γ. πολτός σκόρδου ή 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • 4 μικρά αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο ή χονδροτριμμένα καρύδια ή άλλοι καρποί της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
  • 80 γρ. φέτα αμυγδάλου (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Μετρήστε και προετοιμάστε όλα τα υλικά.
  2. Ρίξτε τα σε μια μεγάλη γαβάθα.
  3. Ανακατέψτε τα καλά.
  4. Σερβίρετε με φρέσκο δυόσμο στη κορυφή του πιάτου.
  5. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
 
Συμβουλές:
  • Εάν οι ελιές είναι πολύ αλμυρές ξαλμυρίστε τις ενυδατώνοντας τις.
  • Μερικές λιαστές τομάτες είναι αρκετά σκληρές, ενυδατώστε τις και αυτές σε λίγο νερό και προσθέστε τις στο τέλος έτσι ώστε να προλάβουν να μαλακώσουν λίγο.
  • Αντί βάλετε ωμό καρότο μπορείτε να βράσετε 2 καρότα μαζί με τα ρεβύθια.
  • Όσο περισσότερο χρόνο (αποβραδίς) έχετε ενυδατώσει τα ρεβύθια τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν, θα είναι πιο θρεπτικά και θα κάνετε περισσότερη οικονομία στο λογαριασμό της ΔΕΗ!
  • Όταν βράζουμε όσπρια αλάτι βάζουμε πάντα στο τέλος, αλλιώς δε βράζουνε καλά.
  • Μπορείτε να βάλετε και 1 ξερό κρεμμύδι μαζί με τα ρεβύθια για να πάρουν περισσότερη γεύση και μόλις βράσουν να το πετάξετε, αλλά και σκέτα είναι νόστιμα.
  • Μπορείτε να έχετε τα όσπρια προβρασμένα και στη κατάψυξη απο άλλη φορά πχ όταν φτιάχνετε χούμους ή κάποια σαλάτα, έτσι γλιτώνετε ηλεκτρικό ρεύμα και χρόνο, το μόνο που χρειάζεται είναι να τα βάλετε στη συντήρηση απο τη προηγούμενη ημέρα.Εάν περισσέψουν ρεβύθια καταψύξτε τα για άλλες συνταγές ή κάντε τα χούμους.
  • Η σάλτσα επικάλυψης είναι πολύ σημαντική για τη νοστιμιά μιας σαλάτας, οι αναλογίες είναι ενδεικτικές, μπορείτε εαν θέλετε να αυξήσετε τη μουστάρδα ή το λάδι ανάλογα τις προτιμήσεις σας.

















* Η ιδέα είναι απο την αγαπητή σελίδα theveggiesisters.gr  , εγώ απλά τη τροποποίησα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου.


~ Λαόνικος Τσάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.