Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Βούτυρο φουντουκιού


Υλικά για περίπου 2 κούπες βούτυρο: 
Παρασκευή:
  1. Απλώστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμούς για 10 λεπτά ή στο τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να ευωδιάσουν.
  2. Ενώ είναι ακόμη ζεστά, βάλτε τα καρύδια σε μια καθαρή πετσέτα πιάτων. Τυλίξτε την πετσέτα γύρω από τα φουντούκια σε δέσμη (ρολό). Κρατήστε αυτή τη δέσμη με το ένα χέρι και με το άλλο χέρι, ρολάρετε-τρίψτε τα καρύδια, έτσι ώστε να αλεστούν το ένα με το άλλο. Η τριβή θα προκαλέσει τους φλοιούς να αφαιρεθούν.
  3. Μεταφέρετε τα σε ένα μούλτι, χωρίς τους φλοιούς που θα έχουν βγάλει.
  4. Πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδη και βελούδινο βούτυρο, για περίπου 4 λεπτά.
  5. Τοποθετήστε το φουντουκοβούτυρο σε ένα γυάλινο βάζο με σφιχτό καπάκι.


Συμβουλές:
  • Τα βάζα fido που κλείνουν αεροστεγώς είναι υπέροχα για την αποθήκευση τους!
  • Ακόμα και εαν δε βγούνε όλοι οι φλοιοί δε πειράζει, απλά είναι λίγο στιφοί.
  • Με αυτή τη συνταγή ως βάση μπορείτε να φτιάξετε σοκολατένιο φουντουκοβούτυρο.
  • Αντί να τα ψήσετε στο φούρνο μπορείτε να τα ψήσετε για λίγη ώρα χωρίς λάδι σε ένα τηγάνι.
  • Εαν χρειαστεί προσθέστε λίγο φυτικό έλαιο.

Σοκολατένιο φουντουκοβούτυρο 
    Υλικά:
    Παρασκευή:
    1. Προσθέστε μια κούπα βούτυρο φουντουκιού στον επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) σας.                                                                                                                                
    2. Προσθέστε τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου, το αλάτι, τη βανίλια και πολτοποιήστε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μπορείτε εαν θέλετε να ξύσετε τις πλευρές απο το δοχείο για να βεβαιωθείτε ότι το μίγμα θα αναμιχθεί καλά.                                                                                                 
    3. Τοποθετήστε το σοκολατένιο φουντουκοβούτυρο σε ένα γυάλινο βάζο με ένα σφιχτό καπάκι (κατά προτίμηση αεροστεγές βάζο).
    http://thehealthyfoodie.com/hazelnut-butter-meets-dark-cocoa-powder/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
    Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.