Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Ανθότυρο ανακαρδίου

Υλικά για 2 κούπες:
  • 1 1/2 κούπα ωμά κάσιους, εμποτισμένα
  • 1/2 κούπα νερό 
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό) ή 1 κ.σ. μηλόξυδο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 πρέζα κρεμμύδι σε σκόνη 
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά, για τυρένια γεύση (προαιρετικά)
Παρασκεύη:
  1. Μουλιάζουμε τα κάσιους για τουλάχιστον δύο ώρες σε ένα μπολ με νερό, καλύπτοντας τα κάσιους με περίπου 2,5 εκ. νερό, δεδομένου ότι θα φουσκώσουν λίγο. 
  2. Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), ξύνοντας τις πλευρές όταν χρειάζεται, μέχρι να γίνει κρεμώδη. Δοκιμάστε εαν θέλει περισσότερο αλάτι ή μυρωδικά.
  3. Φυλάξτε το σε ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 2 ώρες μέχρι να σκληρύνει. Μπορείτε επίσης και να το χρησιμοποιήσετε αμέσως εαν βιάζεστε. .
Συμβουλές:
  • Εαν το θέλετε πιο σφιχτό μπορείτε να το βάλετε σε τσαντίλα να στραγγίξει.
  • Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλους καρπούς όπως αμύγδαλα.
  • Δοκιμάστε να προσθέσετε μυρωδικά εαν θέλετε.
  • Μερικοί, προτιμούν το τυρί πιο αλμυρό, οπότε δοκιμάστε και προσθέστε όσο αλάτι θέλετε. 
  • Αποθηκεύστε το στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.
 http://thesimpleveganista.blogspot.gr/2012/10/cashew-ricotta-cheese.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.