Υλικά για 2 κούπες:
- 1 1/2 κούπα ωμά κάσιους, εμποτισμένα
- 1/2 κούπα νερό
- 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό) ή 1 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα κρεμμύδι σε σκόνη
- αλάτι & πιπέρι
- 1 κ.σ. διατροφική μαγιά, για τυρένια γεύση (προαιρετικά)
- Μουλιάζουμε τα κάσιους για τουλάχιστον δύο ώρες σε ένα μπολ με νερό, καλύπτοντας τα κάσιους με περίπου 2,5 εκ. νερό, δεδομένου ότι θα φουσκώσουν λίγο.
- Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), ξύνοντας τις πλευρές όταν χρειάζεται, μέχρι να γίνει κρεμώδη. Δοκιμάστε εαν θέλει περισσότερο αλάτι ή μυρωδικά.
- Φυλάξτε το σε ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 2 ώρες μέχρι να σκληρύνει. Μπορείτε επίσης και να το χρησιμοποιήσετε αμέσως εαν βιάζεστε. .
Συμβουλές:
http://thesimpleveganista.blogspot.gr/2012/10/cashew-ricotta-cheese.html- Εαν το θέλετε πιο σφιχτό μπορείτε να το βάλετε σε τσαντίλα να στραγγίξει.
- Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλους καρπούς όπως αμύγδαλα.
- Δοκιμάστε να προσθέσετε μυρωδικά εαν θέλετε.
- Μερικοί, προτιμούν το τυρί πιο αλμυρό, οπότε δοκιμάστε και προσθέστε όσο αλάτι θέλετε.
- Αποθηκεύστε το στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.