Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Σάλτσα σαλάτας με αβοκάντο και ταχίνι

Συστατικά:

  • 1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κούπα ταχίνι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο ή κόλλιανδρο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό ή κόλιαντρο ή δυόσμο (ανάλογα τα γούστα σας)
  • 1/2 κούπα νερό ή φυτικό γάλα της αρεσκείας σας

Οδηγίες:

  1. Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα 
  2. Προσθέστε αρχικά 1/4 κούπας νερό, όσο χρειάζεται για να είναι μέτρια παχύρευστο, εαν το θέλετε πιο αραιό προσθέστε σταδιακά και το υπόλοιπο 1/4 κούπας νερό.
  3. Προσθέστε 1/2 κούπα από τη σάλτσα σε μαγειρεμένα λαχανικά ή χρησιμοποιήστε το σε ωμά ως σάλτσα σαλάτας
  4. Μεταφέρετε το υπόλοιπο του μείγματος σε ένα αεροστεγές δοχείο, τοποθετήστε το στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το εντός 3 ημερών.

Συμβουλές:

  • Δεδομένου ότι η γεύση και η πυκνότητα του ταχινιού διαφέρουν απο εταιρεία σε εταιρεία, ήθελα να σας συστήσω να προσθέσετε τη μισή ποσότητα ταχινιού αρχικά, και στη συνέχεια, να δοκιμάσετε και να προσθέσετε περισσότερο, όπως σας αρέσει.
  • Εαν αντί για νερό βάλετε γάλα, τότε η σάλτσα θα έχει ένα πιο ανοιχτόχρωμο πράσινο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.