Υλικά:
Για τη βάση:
• 2 κούπες (230 γρ.) αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
• 1 ½ κ.γ. κανέλα
• 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
Για τη γέμιση:
• 2 κούπες (280 γρ.) ανακάρδια
• 1 κούπα χυμό μήλου, χωρίς ζάχαρη
• ¼ κούπας χυμό λεμονιού
• ½ κούπα νέκταρ αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
• 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια
• 1 κ.σ. κανέλα
• ¼ κ.γ. αποξηραμένη πιπερόριζα σε σκόνη (τζίντζερ)
• ¼ κ.γ. αλάτι της θάλασσας
Για το επισχέδιο (μοτίβο):
• 1 κ.σ. κανέλα
• 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
Οδηγίες :
Για τη βάση:
• 2 κούπες (230 γρ.) αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
• 1 ½ κ.γ. κανέλα
• 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
Για τη γέμιση:
• 2 κούπες (280 γρ.) ανακάρδια
• 1 κούπα χυμό μήλου, χωρίς ζάχαρη
• ¼ κούπας χυμό λεμονιού
• ½ κούπα νέκταρ αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
• 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια
• 1 κ.σ. κανέλα
• ¼ κ.γ. αποξηραμένη πιπερόριζα σε σκόνη (τζίντζερ)
• ¼ κ.γ. αλάτι της θάλασσας
Για το επισχέδιο (μοτίβο):
• 1 κ.σ. κανέλα
• 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
Οδηγίες :
- Ετοιμάστε τη βάση ψιλοκόβοντας τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με τη κανέλα μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Σταδιακά προσθέστε το σιρόπι και αναμίξτε πάλι: θα πρέπει να γίνει μια κολλώδη μάζα. Λαδώστε ελαφρά το ταψί / ή τη φόρμα, ρίξτε το μείγμα και πατικώστε το ελαφρά με τα δάχτυλά σας στο κάτω μέρος της φόρμας. Αφήστε το στην άκρη.
- Ρίξτε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπλέντερ και αλέστε τα σε ένα ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα. (Αν μπλέντερ σας δεν είναι αρκετά ισχυρό, μπορείτε να προ-ενυδατώστε τα ανακάρδια (κάσιους) σε νερό για περίπου 5 ώρες.
- Βάλτε τη γέμιση πάνω από τη βάση αμυγδάλου.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την κανέλα και το σιρόπι για να φτιάξετε το σχέδιο της επικάλυψης, και να διακοσμήσετε το cheesecake σας με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι.
- Παγώστε το στη κατάψυξη για αρκετές ώρες, κατά προτίμηση 8, για να στερεοποιηθεί.
- Ξεπαγώστε το 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα, και στη συνέχεια κόψτε το.
Συμβουλές:
- Αν το cheesecake παραμείνει ζεστό για πολύ καιρό, θα λιώσει και θα χάσει το σχήμα του, οπότε θα πρέπει να το επιστρέψετε πίσω στην κατάψυξη.
- Μπορείτε να πασπαλίσετε κανέλα απο επάνω εαν δε θέλετε να φτιάξετε το επισχέδιο.
http://thevegan8.com/2013/11/22/no-bake-cinnamon-spice-cheesecake/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.