Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τσίζκέϊκ κανέλας

Υλικά:

Για τη βάση:
  • 2 κούπες (230 γρ.) αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου

Για τη γέμιση:
  • 2 κούπες (280 γρ.) ανακάρδια
  • 1 κούπα χυμό μήλου, χωρίς ζάχαρη
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κούπα νέκταρ αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένη πιπερόριζα σε σκόνη (τζίντζερ)
  • ¼ κ.γ. αλάτι της θάλασσας

Για το επισχέδιο (μοτίβο):
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου

Οδηγίες :
  1. Ετοιμάστε τη βάση ψιλοκόβοντας τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με τη κανέλα μέχρι να γίνουν ψίχουλα. 
  2. Σταδιακά προσθέστε το σιρόπι και αναμίξτε πάλι: θα πρέπει να γίνει μια κολλώδη μάζα. Λαδώστε ελαφρά το ταψί / ή τη φόρμα, ρίξτε το μείγμα και πατικώστε το ελαφρά με τα δάχτυλά σας στο κάτω μέρος της φόρμας. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Ρίξτε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπλέντερ και αλέστε τα σε ένα ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα. (Αν μπλέντερ σας δεν είναι αρκετά ισχυρό, μπορείτε να προ-ενυδατώστε τα ανακάρδια (κάσιους) σε νερό για περίπου 5 ώρες.
  4. Βάλτε τη γέμιση πάνω από τη βάση αμυγδάλου.
  5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την κανέλα και το σιρόπι για να φτιάξετε το σχέδιο της επικάλυψης, και να διακοσμήσετε το cheesecake σας με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι.
  6. Παγώστε το στη κατάψυξη για αρκετές ώρες, κατά προτίμηση 8, για να στερεοποιηθεί. 
  7. Ξεπαγώστε το 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα, και στη συνέχεια κόψτε το.
Συμβουλές:

  • Αν το cheesecake παραμείνει ζεστό για πολύ καιρό, θα λιώσει και θα χάσει το σχήμα του, οπότε θα πρέπει να το επιστρέψετε πίσω στην κατάψυξη.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε κανέλα απο επάνω εαν δε θέλετε να φτιάξετε το επισχέδιο.












http://thevegan8.com/2013/11/22/no-bake-cinnamon-spice-cheesecake/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.