Υλικά:
• 1/2 κούπα γάλα καρύδας
• 2 κ.σ. βούτυρο απο ανακάρδια (cashews)
• 1/2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Παρασκευή:
1. Αναμείξτε καλά σε ένα μπλέντερ το γάλα με το ανακαρδιοβούτυρο.
2. Προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα και ρίξτε νερό (τόσο ώστε να καλύπτει την επιφάνεια σε ύψος 2,5 cm), και φέρτε το σε σημείο βρασμού.
3. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πυρίμαχο μπολ και το τοποθετούμε μέσα στη κατσαρόλα με το νερό. Μαγειρέψτε το σε αυτό το μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει.
5. Διπλώστε το τουλουπάνι σε 4 στρώσεις και βάλτε το σε ένα μπολ. Μεταφέρετε το τυρί στο τουλουπάνι. Μόλις το τυρί κρυώσει, σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για μια μέρα.
• 1/2 κούπα γάλα καρύδας
• 2 κ.σ. βούτυρο απο ανακάρδια (cashews)
• 1/2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Παρασκευή:
1. Αναμείξτε καλά σε ένα μπλέντερ το γάλα με το ανακαρδιοβούτυρο.
2. Προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα και ρίξτε νερό (τόσο ώστε να καλύπτει την επιφάνεια σε ύψος 2,5 cm), και φέρτε το σε σημείο βρασμού.
3. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πυρίμαχο μπολ και το τοποθετούμε μέσα στη κατσαρόλα με το νερό. Μαγειρέψτε το σε αυτό το μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει.
5. Διπλώστε το τουλουπάνι σε 4 στρώσεις και βάλτε το σε ένα μπολ. Μεταφέρετε το τυρί στο τουλουπάνι. Μόλις το τυρί κρυώσει, σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για μια μέρα.
Συμβουλές:
http://chocochichi.com/?s=mascarpone- Διατηρείται στο ψυγείο και καλό είναι να χρησιμοποιηθεί εντός 3-4 ημερών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.