Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Σκορδόψωμο στο φούρνο

Υλικά: 
• 1 μέτρια μπαγκέτα ή φραντζόλα κομμένη κατά μήκος
• 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

• 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου 
• 1/8 κούπας ελαιόλαδο
• 1 1/2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι
• 1/4 κ.γ. αποξηραμένα μπαχαρικά (ρίγανη, δενδρολίβανο, βασιλικός, θυμάρι)
• 1/8 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε τη μαργαρίνη ή το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το αλάτι, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να τσιτσιρίζει, μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
3. Απλώστε το μισό μίγμα που προκύπτει στη μισή μπαγκέτα, κλείστε τη, τυλίξτε τη σε αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 15 λεπτά.                                                                

4. Αφαιρέστε την μπαγκέτα από το φούρνο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο φούρνο, τοποθετήστε το άλλο μισό "σκόρδο" απο επάνω. Σιγοψήνουμε για 2 λεπτά, ή μέχρι οι άκρες της μπακέτας να αρχίσουν να παίρνουν χρυσή απόχρωση. Αφαιρέστε από το φούρνο και κόψτε τη σε μεγάλα κομμάτια. 
5. Σερβίρετε ζεστό.
 http://peacefulplate.com/wp-content/uploads/2012/03/GarlicBread2.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.