Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Πουτίγκα σοκολάτας με αγάρ και άμυλο


Υλικά:

  • 2 γρ. αγάρ-αγάρ
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη ντεμεράρα 
  • 50 γρ. ανθό (άμυλο, νισεστέ) αραβοσίτου
  • 470 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
  • 142 γρ. σοκολάτα υγείας 75%
Παρασκευή:

1. Ενυδατώστε μισό κ.γ. άγαρ σε κρύο νερό, τόσο ώστε ίσα να το καλύπτει.
Θα πρέπει να φουσκώσει καλά.

2. Πάρτε τη σοκολάτα, κόψτε τη σε κομματάκια και λιώστε τη σε μπεν μαρί.

3. Σε 430 γρ. κρέμας προσθέσετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα για 
να διαλυθεί η ζάχαρη όσο το δυνατόν καλλύτερα.

4. Ανακατέψτε το άμυλο αραβοσίτου σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την υπόλοιπη 
κρέμα και το εμποτισμένο άγαρ και ανακατέψτε. 
Αφήστε το στην άκρη.

5. Βράστε τη κρέμα με τη διαλυμένη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς, 
αμέσως χύστε τη
λιωμένη σοκολάτα μέσα και χτυπήστε το ζωηρά μέχρι να 
σχηματιστεί μιά ομοιόμορφη υφή.

6. Στην καυτή κρέμα σοκολάτας προσθέστε το διαλυμένο άγαρ στο άμυλο γρήγορα 
και βράστε το ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να πήξει. Προσοχή ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά έτσι ώστε να μη καεί, μόλις πήξει και γίνει σα κρέμα τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αμέσως.

7. Αφήνουμε τη πουτίγκα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια 
τη τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν η πουτίγκα παγώσει μπορείτε να γεμίσετε με αυτή τα γλυκά σας.
πουτίγκα σοκολάτας ως γέμιση για κέικπουτίγκα σοκολάτας ως γέμιση για κέικ
  • Αυτή τη πουτίγκα μπορείτε να τη φάτε απλά με ένα κουτάλι, και μπορείτε να γεμίσετε κέικ  ή κοκ ή "σου" και άλλα γλυκά. 
  • Λόγω της παρουσίας των πυκνωτικών, του άγαρ και του αμύλου,  δεν ρέει, αλλά έχει την ίδια μαλακή και μεταξένια υφή.
  • Όταν παγώνει γίνεται πυκνότερο και σε θερμοκρασία δωματίου ελαφρώς λεπτότερο, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.