Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Σάλτσα για σαλάτα με ταχίνι και καγιέν


Υλικά:
  • 250 γρ. ταχίνι (απλό ή ολικής)
  • 150 ml χυμό λεμονιού σουρωμένο
  • 2 σκ. σκόρδο λυωμένες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν (καυτερή πάπρικα)
  • μαϊντανό ή άλλο φρέσκο πράσινο αρωματικό πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με το αλάτι και το καγιέν ώστε να γίνει μια πάστα. 
  2. Προσθέτουμε το ταχίνι ανακατεύοντας με πιρούνι και κατόπιν λίγο λίγο το λεμόνι χτυπώντας τη σάλτσα με το σύρμα. 
  3. Προσθέτουμε αν θέλουμε τον μαϊντανό. 

Συμβουλές:
  • Ταιριάζει σε πράσινες σαλάτες, σε λαχανικά βραστά ή στον ατμό και με ψάρι. 
  • Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη πάνω από μια εβδομάδα.
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4923

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.