Υλικά:
- 250 γρ. ταχίνι (απλό ή ολικής)
- 150 ml χυμό λεμονιού σουρωμένο
- 2 σκ. σκόρδο λυωμένες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν (καυτερή πάπρικα)
- μαϊντανό ή άλλο φρέσκο πράσινο αρωματικό πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με το αλάτι και το καγιέν ώστε να γίνει μια πάστα.
- Προσθέτουμε το ταχίνι ανακατεύοντας με πιρούνι και κατόπιν λίγο λίγο το λεμόνι χτυπώντας τη σάλτσα με το σύρμα.
- Προσθέτουμε αν θέλουμε τον μαϊντανό.
Συμβουλές:
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4923- Ταιριάζει σε πράσινες σαλάτες, σε λαχανικά βραστά ή στον ατμό και με ψάρι.
- Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη πάνω από μια εβδομάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.