Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Ντοματόπιτα με ελαιόλαδο και κανέλα

ντομάτα-cake-1  Ξηρά υλικά:
  • 1 ½ κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¾ κούπας λευκή ή καφέ ζάχαρη


Υγρά υλικά:
  • 1 κούπα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/4 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
Παρασκεύη:
  1. Ζεματίστε τις ντομάτες, ξεφλουδίστες τις, ξεσποριάστε τις και ψιλοκόψτε τις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στραγγίξει το μεγαλύτερο μέρος απο τα υγρά τις.
    Υπερβολικό νερό μπορεί να κάνει το κέικ σας πολύ μαλακό.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. 
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά καλά.
  4. Ανακατέψτε τα υγρά συστατικά μέσα στα ξηρά συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην το ανακατέψετε υπερβολικά και μην το χτυπήσετε, επιτρέπεται να έχει αδιάλυτο αλεύρι.
  5. Ρίξτε το μείγμα με ένα κουτάλι σε ένα λαδωμένο ταψί 25 εκ. στρογγυλό ταψί. 
  6. Ψήνουμε στους 190 ° C για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα που θα εισχωρήσουμε στη πίτα βγει καθαρή.

ντομάτα-cake-3
ντομάτα-cake-4
ντομάτα-cake-5
ντομάτα-cake-6
ντομάτα-cake-8
ντομάτα-cake-9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.