Υλικά:
- ½ κιλό χαλβά από ταχίνι
- 250 γρ. καρυδόψιχα
- 250 γρ. γλυκό πορτοκάλι
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 300 γρ. μπισκότα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ
- 50 γρ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό βούτυρο
Παρασκευή:
- Ξεκινάμε κόβοντας το χαλβά, τα καρύδια, το γλυκό πορτοκάλι και τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και κυβάκια.
- Τα ανακατεύουμε όλα σε μια μεγάλη μπασίνα, προσθέτοντας λίγο-λίγο το λικέρ.
- Έτσι, δημιουργούμε με τα υλικά που αναμείξαμε μια μάζα που την πλάθουμε σε κορμό.
- Τυλίγουμε τον κορμό σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα.
- Μέχρι να κρυώσει, λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν ένα.
- Καλύπτουμε με τη σοκολάτα ολόκληρη την επιφάνεια του κορμού (αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα, βιαστικοί!) και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο, μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Συμβουλές:
http://www.toarkoudi.gr/Kormos-me-xalba-apo-taxini/- Αν θέλουμε, σερβίρουμε τον κορμό με σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι που χρησιμοποιήσαμε ή το γλυκό βύσσινο που μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.