Υλικά:
- 2 κονσέρβες ρεβίθι ή περίπου 800 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 1 κούπα ταχίνι
- 4 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1/4 κούπας λιαστές ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 αποξηραμένη πιπερίτσα τσίλι ή 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα ή 1 κ.γ. μπούκουβο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. κύμινο
* Εάν θέλετε μικρότερη ποσότητα κόψτε τις δοσολογίες στη μέση.
Παρασκευή:
- Στραγγίστε τις κονσέρβες ή τα βρασμένα ρεβύθια, (εαν το θέλετε ελαφρύ και όχι παχύρευστο μη τα στραγγίξετε πολύ καλά)
- Βάλτε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα.
- Προσθέστε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, το αποξηραμένο τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
- Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ. Το μίγμα πρέπει να μοιάσει με πάστα.
- Προσθέστε σταδιακά 1 κουταλιά απο το ζωμό που βράσαν τα ρεβίθια, μέχρι να φτάσετε την ρευστότητα που σας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.