Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Χούμους με λιαστές τομάτες και τσίλι

Υλικά:
  • 2 κονσέρβες ρεβίθι ή περίπου 800 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κούπα ταχίνι 
  • 4 κ.σ. χυμό λάιμ 
  • 1/4 κούπας λιαστές ντομάτες 
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αποξηραμένη πιπερίτσα τσίλι ή 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα ή 1 κ.γ. μπούκουβο
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι 
  • 1 κ.γ. κύμινο

* Εάν θέλετε μικρότερη ποσότητα κόψτε τις δοσολογίες στη μέση.

Παρασκευή:
  1. Στραγγίστε τις κονσέρβες ή τα βρασμένα ρεβύθια, (εαν το θέλετε ελαφρύ και όχι παχύρευστο μη τα στραγγίξετε πολύ καλά) 
  2. Βάλτε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα. 
  3. Προσθέστε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, το αποξηραμένο τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. 
  4. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ. Το μίγμα πρέπει να μοιάσει με πάστα. 
  5. Προσθέστε σταδιακά 1 κουταλιά απο το ζωμό που βράσαν τα ρεβίθια, μέχρι να φτάσετε την ρευστότητα που σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.