Υλικά:
- 200 γρ. ταχίνι
- 1/2 λίτρο νερό
- 3 κ.σ. ανθό (άμυλο) αραβοσίτου
- 3 γεμάτες κ.σ. άχνη ζάχαρη
- βανίλια ή κανέλα για άρωμα (προαιρετικά)
- κανέλα (για το σερβίρισμα)
- σουσάμι ή άλλοι ξηροί καρποί (για το σερβίρισμα)
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το κρύο νερό, το άμυλο, την άχνη ζάχαρη και το ταχίνι
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα
- Ανοίγουμε το μάτι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά
- για να μη κολλήσει και να μη καεί -, μέχρι να πήξει - Προσθέτουμε κανέλα, μερικούς σπόρους σουσαμιού ή ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε
- Καλή όρεξη!
Καραμελένια παραλλαγή απο Γελαστά Ζωάκια:
Υλικά για 2 κούπες κρέμα:
- 200 γρ. ταχίνι
- 1/2 λίτρο νερό
- 3 γεμάτες κ.σ. ανθό (άμυλο) αραβοσίτου
- 4 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη
- κανέλα
- σταφίδες
- καρύδια
- σουσάμι (ωμό)
Παρασκευή:
- Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, το ταχίνι και το άμυλο αραβοσίτου.
- Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτετε τη ζάχαρη και τη λιώνετε μέχρι να γίνει μια ξανθιά καραμέλα.
- Αφαιρείτε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτετε προσεκτικά το διάλυμα με το ταχίνι και το άμυλο μέσα.
- Ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά, τη χαμηλώνετε σε μέτρια και τη ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η καραμέλα και να πυκνώσει η κρέμα.
- Μόλις πήξει τη βάζετε σε μπολάκια, και προσθέτετε κανέλα, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.