Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Φραουλόψωμο

Υλικά:
• 2 κούπες ψιλοκομμένες φράουλες
• 2 κούπες πουρέ φράουλας (πολτοποιημένες)
• 3 1/8 κούπα αλεύρι
• 2 κούπες ζάχαρη
• 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1 ¼ κούπας σάλτσα μήλου

Οδηγίες :
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και προετοιμάστε δύο φόρτες 23 x 12 εκ. 2.Κόψτε και προετοιμάστε τις φράουλες, στη συνέχεια, ρίξτε τις σε ένα μπολ και ανακατέψτε τις με τη σάλτσα μήλου και μετά αφήστε το μπωλ στην άκρη για αργότερα.
3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
4. Προσθέστε το μίγμα φράουλας στα ξερά συστατικά και ανακατέψτε αλλά μη το παρακάνετε, θα πρέπει να έχει μικρά κομμάτια, ακόμα και λίγο αδιάλυτο αλεύρι δε πειράζει.
5. Μοιράστε κατά βάρος στις 2 φόρμες και ψήστε για 50 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισχωρήσετε στο ψωμί να βγαίνει καθαρή. 

Συμβουλές:
  • Προσοχή ΜΗΝ ανακατέψετε υπερβολικά το μείγμα αλλιώς θα καταστραφεί το ψωμί!!!
    Ένα απαλό και και σύντομο ανακάτεμα αρκεί.
    Είναι καλό να έχει κομματάκια αλεύρι, βοηθάνε στην επιτυχία του ψωμιού!
saralynnpaige.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.