Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Κρέμα μανταρινιού


Υλικά:

  • 1 κούπα (200 ml) φυσικό χυμό μανταρίνι 
  • 2 κουταλιές νισεστέ (κορν φλάουρ) 
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη ή φυσικό γλυκαντικό Στέβια (όσο θέλουμε) 

Παρασκευή:

  1. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι τον πολτό μανταρινιού και πιέζουμε με το χέρι μας ή με μια σπάτουλα για να πάρουμε τον χυμό τους. 
  2. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό μανταρίνι και τον νισεστέ. 
  3. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως ο νισεστές. 
  4. Ανάβουμε το μάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Να έχει ελαφρώς ρευστή μορφή. 
  5. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή τη στέβια. 
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  7. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολάκι και γαρνίρουμε με μια φέτα μανταρίνι. 
  8. Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή ή κρύα.

Συμβουλές:

  • Αν δεν έχουμε αποχυμωτή ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να πάρουμε τον χυμό μανταρίνι είναι να βάλουμε τις φέτες μανταρίνι στο μπλέντερ και να τις χτυπήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Αν βάλουμε στην κρέμα Στέβια αντί για ζάχαρη μπορούμε να προσθέσουμε όσο θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στην ικανοποιητική γεύση χωρίς να επιβαρυνόμαστε με επιπλέον θερμίδες.
Πνευματικά δικαιώματα βάσει νόμου 2121/1993:
Για την αντιγραφή του άρθρου είναι απαραίτητη η αναφορά πηγής.
http://www.enter2life.gr/wp/14784-krema-mantarini.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.