Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Κρέμα βανίλιας (με ζάχαρη)

  Υλικά:
  • 1/3 κούπας ζάχαρη 
  • 3 κ.σ. ανθό αραβοσίτου (άμυλο καλαμποκιού)
  • 1/8 κ.γ. αλάτι 
  • 2 κούπες γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
Οδηγίες:
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι. 
  2. Σταδιακά ρίχνουμε το γάλα σόγιας, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το σχηματισμό σβώλων. 
  3. Βάλτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  4. Αφαιρέστε την πουτίγκα από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. 
  5. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
  6. Χύστε την πουτίγκα σε μια φόρμα για να στερεοποιηθεί και τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες. 

Συμβουλές:

  • Αντί για βανίλια μπορείτε να δοκιμάσετε κανέλα ή μαστίχα ή ότι άλλο αρωματικό σας αρέσει
 vegetarian.about.com /

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.