Υλικά:
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 3 κ.σ. ανθό αραβοσίτου (άμυλο καλαμποκιού)
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 2 κούπες γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι.
- Σταδιακά ρίχνουμε το γάλα σόγιας, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το σχηματισμό σβώλων.
- Βάλτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφαιρέστε την πουτίγκα από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Χύστε την πουτίγκα σε μια φόρμα για να στερεοποιηθεί και τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Συμβουλές:
vegetarian.about.com /- Αντί για βανίλια μπορείτε να δοκιμάσετε κανέλα ή μαστίχα ή ότι άλλο αρωματικό σας αρέσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.