Υλικά:
1. Βάλτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και αλέστε τα μέχρι να γίνουν βούτυρο, για 5 λεπτά ή και περισσότερο.
2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιήστε τα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
3. Σερβίρετε αμέσως με φέτες φρούτων ή κουλούρια, κριτσίνια κ.α. και αποθηκεύστε το περίσσευμα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
- 425 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- ¼ κούπας αμύγδαλα
- 5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- ¼ κούπας κακάο σε σκόνη
- 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή άλλο γλυκαντικό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ½ κούπας γάλα σόγιας με άρωμα βανίλιας
1. Βάλτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και αλέστε τα μέχρι να γίνουν βούτυρο, για 5 λεπτά ή και περισσότερο.
2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιήστε τα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
3. Σερβίρετε αμέσως με φέτες φρούτων ή κουλούρια, κριτσίνια κ.α. και αποθηκεύστε το περίσσευμα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Συμβουλές:
http://www.pinterest.com/pin/90846117457784375/- Είναι ιδανικό βούτημα για φρούτα
- Μπορείτε να βάλετε περισσότερεο εκχύλισμα βανίλιας ή να χρησιμοποιήσετε άλλο φυτικό γάλα, ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
- Εάν θέλετε προσθέστε απο επάνω τριμμένους ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια ή τριμμένη σοκολάτα.
http://www.fitsugar.com/Vegan-Chocolate-Fruit-Dip-34067224
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.