Προετοιμασία:
5-7 λεπτά, με έτοιμα τα φασόλια.
Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα στραγγίξτε τα φασόλια και ξεπλύντε τα καλά, μέχρι να μην έχουν αφρούς.
Αν τα βράσετε, μουσκέψτε τα σε νερό για 2 ώρες περίπου ή αποβραδίς και βράστε τα χωρίς αλάτι για σχεδόν άλλο τόσο ή μέχρι να μαλακώσουν. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
5-7 λεπτά, με έτοιμα τα φασόλια.
Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα στραγγίξτε τα φασόλια και ξεπλύντε τα καλά, μέχρι να μην έχουν αφρούς.
Αν τα βράσετε, μουσκέψτε τα σε νερό για 2 ώρες περίπου ή αποβραδίς και βράστε τα χωρίς αλάτι για σχεδόν άλλο τόσο ή μέχρι να μαλακώσουν. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά (μεζές για 3-4 άτομα, ένα μπολ)
- 400 γραμ κόκκινα ή μπαρμπούνια (χάντρες) φασόλια βρασμένα
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 κ.σ. κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο (ταιριάζει περισσότερο ο κόλιανδρος)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 7 κ.σ. χυμός λεμόνι (αντιστοιχεί σε 1 λεμόνι περίπου) και λίγο ξύσμα (1 κ.γ.)
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ κλέβοντας λίγο το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
- Τα πολτοποιείτε, δοκιμάζετε και διορθώνετε ανάλογα με τη γεύση σας το λεμόνι και το λάδι (μην υπερβάλλετε ωστόσο στο τελευταίο).
- Ξανακτυπήστε τα.
- Σερβίρετε
Σερβίρισμα: Αδειάστε το μίγμα σε μπολ, προσθέστε 2-3 φυλλαράκια κόλιανδρου και μια γραμμή καγέν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.