Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Χούμους πικάντικο με κόκκινα φασόλια

Προετοιμασία:
5-7 λεπτά, με έτοιμα τα φασόλια.
Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα στραγγίξτε τα φασόλια και ξεπλύντε τα καλά, μέχρι να μην έχουν αφρούς.
Αν τα βράσετε, μουσκέψτε τα σε νερό για 2 ώρες περίπου ή αποβραδίς και βράστε τα χωρίς αλάτι για σχεδόν άλλο τόσο ή μέχρι να μαλακώσουν. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά (μεζές για 3-4 άτομα, ένα μπολ)
  • 400 γραμ κόκκινα ή μπαρμπούνια (χάντρες) φασόλια  βρασμένα
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο (ταιριάζει περισσότερο ο κόλιανδρος)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 7 κ.σ. χυμός λεμόνι (αντιστοιχεί σε 1 λεμόνι περίπου) και λίγο ξύσμα (1 κ.γ.)
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

hummus me kokkina fasoliaΠαρασκευή: 
  1. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ κλέβοντας λίγο το λεμόνι και το ελαιόλαδο. 
  2. Τα πολτοποιείτε, δοκιμάζετε και διορθώνετε ανάλογα με τη γεύση σας το λεμόνι και το λάδι (μην υπερβάλλετε ωστόσο στο τελευταίο). 
  3. Ξανακτυπήστε τα.
  4. Σερβίρετε

Σερβίρισμα: Αδειάστε το μίγμα σε μπολ, προσθέστε 2-3 φυλλαράκια κόλιανδρου και μια γραμμή καγέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.