Στερεά υλικά:
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. Baking Powder
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε άλλο είδος φυτικο γάλακτος)
- 1/2 κούπα σάλτσα μήλου
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι
- Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί.
- Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα υγρά συστατικά σε ένα ξεχωριστό μπολ.
- Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε τα με ένα σύρμα. (Προσοχή μη το ανακατέψετε για πολύ ώρα)
- Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για περίπου δύο λεπτά ενώ το τηγάνι ζεσταίνεται.
- Για μικρού μεγέθους τηγανίτες χρησιμοποιήστε περίπου δύο κουταλιές της σούπας κουρκούτι για κάθε τηγανίτα.
- Μαγειρέψτε από τη μία πλευρά για περίπου δύο λεπτά ή έως ότου το κουρκούτι αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
- Στη συνέχεια, γυρίστε τις μαγειρέψτε την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά.
Συμβουλές:
http://thethriftyabode.blogspot.gr/2011/03/cheap-eats-vegan-or-not-applesauce.html- Προσοχή στη θερμοκρασία του ματιού, χρειάζεται να είναι ζεστό το τηγάνι αλλά όχι πολύ καυτό, σε μέτρια θερμοκρασία βγαίνουν καλές.
- Το τηγάνι πρέπει να είναι αντικολλητικό, δε χρειάζεται λάδι για το τηγάνισμα.
- Αυτές οι τηγανίτες βγαίνουν υγρές και αφράτες, και είναι τέλειες μαζί με λίγο σιρόπι σφενδάμου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.