Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τηγανίτες με σάλτσα μήλου

Στερεά υλικά:
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
  • 2 κ.γ. Baking Powder 
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
Υγρά υλικά:
  • 1 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε άλλο είδος φυτικο γάλακτος) 
  • 1/2 κούπα σάλτσα μήλου
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι 
Παρασκεύη:
  1. Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί. 
  2. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα υγρά συστατικά σε ένα ξεχωριστό μπολ. 
  3. Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε τα με ένα σύρμα. (Προσοχή μη το ανακατέψετε για πολύ ώρα)
  4. Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για περίπου δύο λεπτά ενώ το τηγάνι ζεσταίνεται.
  5. Για μικρού μεγέθους τηγανίτες χρησιμοποιήστε περίπου δύο κουταλιές της σούπας κουρκούτι για κάθε τηγανίτα. 
  6. Μαγειρέψτε από τη μία πλευρά για περίπου δύο λεπτά ή έως ότου το κουρκούτι αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
  7. Στη συνέχεια, γυρίστε τις μαγειρέψτε την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά. 

Συμβουλές:
  • Προσοχή στη θερμοκρασία του ματιού, χρειάζεται να είναι ζεστό το τηγάνι αλλά όχι πολύ καυτό, σε μέτρια θερμοκρασία βγαίνουν καλές.
  • Το τηγάνι πρέπει να είναι αντικολλητικό, δε χρειάζεται λάδι για το τηγάνισμα.
  • Αυτές οι τηγανίτες βγαίνουν υγρές και αφράτες, και είναι τέλειες μαζί με λίγο σιρόπι σφενδάμου!
http://thethriftyabode.blogspot.gr/2011/03/cheap-eats-vegan-or-not-applesauce.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.