Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Λάχανο με πατάτες


Συστατικά: 
•  2 ½ κούπες λάχανο, ψιλοκομμένο
  2 πατάτες, κομμένες και μαγειρεμένες εκ των προτέρων
  1 κ.γ. φυτικό λάδι
  ½ κ.γ. σπόρους μουστάρδας ή κύμινου
  3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  ½ κ.γ. χρυσόριζα (κουρκούμη)
  ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν ή οποιαδήποτε άλλο πιπέρι
  2/3 κ.γ. αλάτι (ή δοκιμάσετε και προσθέστε όσο σας αρέσει)
 αρακάς, καρότα, και ρεβίθια, όλα προ-μαγειρεμένα (προαιρετικά) 
• garam masala ή άλλο μείγμα μπαχαρικών (προαιρετικό)

Οδηγίες:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι.
2. Προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας (ή κύμινου) και τα ζεσταίνουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
3. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
4. Προσθέστε το λάχανο, τις πατάτες, τη χρυσόριζα, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με φάβα, ρύζι ή αραβική πίτα, πασπαλισμένο με κόλιαντρο, σουσάμι και τριμμένη καρύδα.
http://www.veganricha.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.