Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Πέστο σπανακιού

Υλικά:

  • 200 gr φρέσκο σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
  • ¼ κούπας λάδι
  • 2 χούφτες καρύδια καθαρισμένα
  • 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Παρασκευή:
  1. Βάζουμε πρώτα το σπανάκι, πλυμένο και καλά στεγνωμένο, στο μπλέντερ και το χτυπάμε. 
  2. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. 
  3. Χτυπάμε πάλι και ρίχνουμε και το λάδι σιγά σιγά, ώσπου να γίνουν όλα πολτός.
  4. Τέλος ρίχνουμε 2 γενναίες χούφτες καρύδια και χτυπάμε 2 φορές.
  5. Έτοιμο.

Συμβουλές:

  • Σερβίρουμε με παξιμάδιακριτσίνιακρακεράκια, ή σε σαλάτες, ή φυσικά σε ζυμαρικά. 
  • Αν καταφέρουμε και δεν το φάμε αμέσως, το βάζουμε σε βαζάκι, ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι να το σκεπάσει, κλείνουμε το βαζάκι καλά και φυλάμε στο ψυγείο.
http://365vegandays.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.