Υλικά:
- 200 gr φρέσκο σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
- ¼ κούπας λάδι
- 2 χούφτες καρύδια καθαρισμένα
- 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
- ¾ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. λεμόνι
- φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Βάζουμε πρώτα το σπανάκι, πλυμένο και καλά στεγνωμένο, στο μπλέντερ και το χτυπάμε.
- Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπάμε πάλι και ρίχνουμε και το λάδι σιγά σιγά, ώσπου να γίνουν όλα πολτός.
- Τέλος ρίχνουμε 2 γενναίες χούφτες καρύδια και χτυπάμε 2 φορές.
- Έτοιμο.
Συμβουλές:
http://365vegandays.wordpress.com - Σερβίρουμε με παξιμάδια, κριτσίνια, κρακεράκια, ή σε σαλάτες, ή φυσικά σε ζυμαρικά.
- Αν καταφέρουμε και δεν το φάμε αμέσως, το βάζουμε σε βαζάκι, ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι να το σκεπάσει, κλείνουμε το βαζάκι καλά και φυλάμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.