Υλικά για 4-6 άτομα:
Για τη ζύμη:
Για τη ζύμη
http://www.sidagi.gr/section/nistisimaΓια τη ζύμη:
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 120 γρ. λάδι
- 120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Κάνουμε στο κέντρο μια γουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι.
- Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο.
- Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο της ζύμης.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.