Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Τάρτα αχλαδιού


Υλικά για 4-6 άτομα:

Για τη ζύμη:
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. λάδι
  • 120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 
Παρασκευή:

Για τη ζύμη
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Κάνουμε στο κέντρο μια γουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι. 
  3. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.
  4. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
Για τη γέμιση
  1. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και λίγο νερό. 
  2. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο.
  4. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο της ζύμης.
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
http://www.sidagi.gr/section/nistisima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.