Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Κασερόπιτες τηγανιού

 
Υλικά για την ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα νερό (230 ml) ή όσο πάρει
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.)
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι (προαιρετικά)
Υλικά για την γέμιση:
  • 500 γρ κίτρινο τυρί viofree
  • πιπέρι (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια όμως.
  2. Την αφήνουμε στην άκρη και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  3. Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια, παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι, το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο,βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλείνουμε προσεκτικά σε τετράγωνο φάκελο.
  4. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
  5. Κόψτε τη στη μέση και σερβίρετε

Συμβουλές:
  • Τη ζύμη φτιάξτε τη με το μάτι μέχρι να σας βγει μια μαλακιά ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια, σα ζύμη για ψωμί ή φύλλο, εαν κολλάει στα χέρια προσθέστε λίγο αλεύρι, εαν είναι πολύ σκληρή, προσθέστε λίγο νερό, οι δοσολογίες είναι ενδεικτικές.
  • Το τυρί τρίψτε το στο ψιλό τρίφτη για να λιώσει καλλύτερα.
  • Προαιρετικά μπορείτε να καλύψετε τη ζύμη με μια πλαστική μεμβράνη και να τη βάλετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.