Υλικά για την ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα νερό (230 ml) ή όσο πάρει
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.)
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ξύδι (προαιρετικά)
- 500 γρ κίτρινο τυρί viofree
- πιπέρι (προαιρετικά)
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια όμως.
- Την αφήνουμε στην άκρη και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια, παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι, το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο,βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλείνουμε προσεκτικά σε τετράγωνο φάκελο.
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
- Κόψτε τη στη μέση και σερβίρετε
Συμβουλές:
- Τη ζύμη φτιάξτε τη με το μάτι μέχρι να σας βγει μια μαλακιά ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια, σα ζύμη για ψωμί ή φύλλο, εαν κολλάει στα χέρια προσθέστε λίγο αλεύρι, εαν είναι πολύ σκληρή, προσθέστε λίγο νερό, οι δοσολογίες είναι ενδεικτικές.
- Το τυρί τρίψτε το στο ψιλό τρίφτη για να λιώσει καλλύτερα.
- Προαιρετικά μπορείτε να καλύψετε τη ζύμη με μια πλαστική μεμβράνη και να τη βάλετε στο ψυγείο για μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.