Υλικά:
- 250 γρ ταχίνι
- 50 ml καλό κονιάκ
- 250 ml χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
- 300 γρ καστανή ζάχαρη
- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέίκιν πάουντερ
- λίγο σπορέλαιο η φυτική μαργαρίνη για το ταψί..
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 175-180 βαθμούς.
- Λαδώστε και στρώστε μια αντικολλητική φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι και στρώστε την με χαρτί ψησίματος..
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ταχίνι, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και αφήστε την να κρυώσει.
- Προσθέστε την ζάχαρη.
- Ρίξτε το μείγμα του ταχινιού στο μείγμα της σοκολάτας.
- Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το μπείκιν.
- Βάλτε το μείγμα στο σκεύος σας και ψήστε περίπου για 30-35 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε το σκέτο η πασπαλίστε το με κακάο η ζάχαρη άχνη..
Συμβουλές:
* Μέσα μένει υγρό, μη το φοβηθείτε ότι δε ψήθηκε, έτσι είναι το φυσικό του.
http://koykoycook.gr/?p=13598* Μέσα μένει υγρό, μη το φοβηθείτε ότι δε ψήθηκε, έτσι είναι το φυσικό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.