Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Σοκολατόπιτα με ταχίνι

Υλικά: 
  • 250 γρ ταχίνι
  • 50 ml καλό κονιάκ
  • 250 ml χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 300 γρ καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέίκιν πάουντερ
  • λίγο σπορέλαιο η φυτική μαργαρίνη για το ταψί..
Παρασκευή:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 175-180 βαθμούς.
  2. Λαδώστε και στρώστε μια αντικολλητική φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι και στρώστε την με χαρτί ψησίματος..
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ταχίνι, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού.
  4. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και αφήστε την να κρυώσει.
  5. Προσθέστε την ζάχαρη.
  6. Ρίξτε το μείγμα του ταχινιού στο μείγμα της σοκολάτας.                                                  
  7. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν καλά.
  8. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το μπείκιν.
  9. Βάλτε το μείγμα στο σκεύος σας και ψήστε περίπου για 30-35 λεπτά.
  10. Αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε το σκέτο η πασπαλίστε το με κακάο η ζάχαρη άχνη..                                              

Συμβουλές:
* Μέσα μένει υγρό, μη το φοβηθείτε ότι δε ψήθηκε, έτσι είναι το φυσικό του.
http://koykoycook.gr/?p=13598

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.