Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Ομελέτα με ντομάτα (καγιανάς)

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια ή τομάτες (μισή κονσέρβα)
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο κρεμμύδι ή 1/2 ξερό κρεμμύδι.
  • 1 χούφτα μαΐντανό
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 4 κ.σ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 50 ml νερό
  • 2 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. χρυσόριζα <κουρκουμά> (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζεις 2 κουταλιές λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνεις κρεμμύδι με πιπεριά ψιλοκομμένα. 
  2. Μόλις ροδίσουν ρίχνεις ψιλοκομμένα ντοματάκια μαζί με κέτσαπ. 
  3. Αφήνεις να σιγοβράσουν για 3 λεπτά. 
  4. Στο μεταξύ ανακατεύεις σε μπολ αλευρι και νερό και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, τη χρυσόριζα, 2 κουταλιές λάδι, ταχίνι και ανακατεύεις να γινουν ενας χυλός. 
  5. Ριχνεις τον χυλό στο τηγανι και ανακατευεις. 
  6. Ανακατευεις συνεχως και όταν δεσει και φτιαξει κρουστα απο τη μια πλευρα το γυρνας απο την αλλη. 
  7. Εναλλακτικα μπορεις απλά να συνεχιζεις να το σπας και να το ανακατευεις για να μαγειρευτει απο ολες τις πλευρες. 
  8. Στην πορεία προσθέτεις και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
)
Συμβουλές:
  • Ειναι καλο να το ψησεις αρκετα για να μαγειρευτει πλήρως το αλευρι. Διαφορετικα δεν ειναι πολυ εύπεπτο.
  • Ξηρός καρπός (ταχίνι) με δημητριακό (αλεύρι) σου δίνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, αυτό που λένε "πλήρη πρωτείνη".
  • Εαν το ανακατέψετε μπορεί να γίνει καγιανάς (διαλυμένη ομελέτα) αλλά ολόκληρη είναι πιο εμφανίσιμη
  • Η χρυσόριζα είναι προαιρετική για να δώσει ωραίο κίτρινο χρώμα, αλλά έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες όπως αντικαρκινικές κ.α.
http://bletsas.gr/vegan-strapatsada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.