ΥΛΙΚΑ
)- 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια ή τομάτες (μισή κονσέρβα)
- 1 κ.σ. αποξηραμένο κρεμμύδι ή 1/2 ξερό κρεμμύδι.
- 1 χούφτα μαΐντανό
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 4 κ.σ. αλεύρι για κάθε χρήση
- 50 ml νερό
- 2 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. χρυσόριζα <κουρκουμά> (προαιρετικά)
- Βάζεις 2 κουταλιές λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνεις κρεμμύδι με πιπεριά ψιλοκομμένα.
- Μόλις ροδίσουν ρίχνεις ψιλοκομμένα ντοματάκια μαζί με κέτσαπ.
- Αφήνεις να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
- Στο μεταξύ ανακατεύεις σε μπολ αλευρι και νερό και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, τη χρυσόριζα, 2 κουταλιές λάδι, ταχίνι και ανακατεύεις να γινουν ενας χυλός.
- Ριχνεις τον χυλό στο τηγανι και ανακατευεις.
- Ανακατευεις συνεχως και όταν δεσει και φτιαξει κρουστα απο τη μια πλευρα το γυρνας απο την αλλη.
- Εναλλακτικα μπορεις απλά να συνεχιζεις να το σπας και να το ανακατευεις για να μαγειρευτει απο ολες τις πλευρες.
- Στην πορεία προσθέτεις και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλές:
http://bletsas.gr/vegan-strapatsada/- Ειναι καλο να το ψησεις αρκετα για να μαγειρευτει πλήρως το αλευρι. Διαφορετικα δεν ειναι πολυ εύπεπτο.
- Ξηρός καρπός (ταχίνι) με δημητριακό (αλεύρι) σου δίνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, αυτό που λένε "πλήρη πρωτείνη".
- Εαν το ανακατέψετε μπορεί να γίνει καγιανάς (διαλυμένη ομελέτα) αλλά ολόκληρη είναι πιο εμφανίσιμη
- Η χρυσόριζα είναι προαιρετική για να δώσει ωραίο κίτρινο χρώμα, αλλά έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες όπως αντικαρκινικές κ.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.